D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00-13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

De Goei Kamer

Beschikbaar

Het gehele jaar

Maximale groepsgrootte

10

 

Contact:

info@liempdsenherd.nl

 

Standaardprijzen

€ 25.00 per uur

€ 75.00 per dagdeel (3-4 uur)

€ 125.00 per dag

 

Prijs voor in Liempde gevestigde non-profit organisaties

€ 17.50 per uur

€ 52.50 per dagdeel (3-4 uur)

€ 82.50 per dag

 

Prijs voor in Liempde gevestigde vrijwilligersorganisaties (maximaal 4 keer per jaar)

€ 0.00 per uur

€ 0.00 per dagdeel (3-4 uur)

 

NB: vermelde prijzen zijn inclusief BTW.
Goeikamer

In het voormalige woongedeelte van D’n Liempdsen Herd bevindt zich de Goei Kamer. In deze ruimte is de authentieke bedstee- en kastenwand gehandhaafd. De gehele ruimte is geschilderd in de originele tinten van de boerderij. De originele plavuizen zijn weer teruggelegd. Het geheel ademt een mooie, authentieke sfeer, maar wel met moderne voorzieningen. De ruimte is namelijk voorzien van een grote vergadertafel met prettige stoelen, een presentatiescherm met geluidsboxen, internet en airco. Hierdoor is de ruimte zeer geschikt als vergaderruimte. Er is plaats voor 10 personen.

De Goei Kamer was vroeger een woonkamer in een boerderij die alleen bij speciale gelegenheden gebruikt werd. Het was een vertrek dat mooi was ingericht en dat de welvaart van de bewoners moest tonen. Ook bewaarde men hier het mooiste wat men had. De kamer werd vooral gebruikt voor het ontvangen van bezoek. Rond 1900 kwam de familie hier vaak na de zondagse kerkgang voor een koffievisite.

De Goei Kamer in D’n Liempdsen Herd heeft daarnaast nog een andere functie gehad. Namelijk als werkruimte van de ‘gemeentelijke ontvanger’. Dit was de gemeenteambtenaar die hier ter plaatse de gemeentelijke belastingen ontving die de Liempdenaren moesten betalen.

logo d'n liempdsen herd