D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

De Schuur

Beschikbaar

Het gehele jaar

Maximale groepsgrootte

60

 

Contact:

info@liempdsenherd.nl

 

Standaardprijzen

€ 62.50 per uur

€ 187.50 per dagdeel (3-4 uur)

€ 312.50 per dag

 

Prijzen voor in Liempde gevestigde non-profit organisaties

Voor in Liempde gevestigde non-profit organisaties geldt dat eenmaal per jaar een ruimte huren gratis is (Goei Kamer of Schuur). N.B. evt. energietoeslag van toepassing.

Daarna gelden de volgende tarieven:

€ 43.75 per uur

€ 131.25 per dagdeel (3-4 uur)

€ 218.75 per dag

 

NB: vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

D’n Liempdsen Herd beschikt over een grote ruimte, de Schuur, die zich prima leent voor lezingen, filmavonden, groepsbijeenkomsten, workshops etc. Er kunnen maximaal 60 personen zitten. Bij een opstelling met statafels is de capaciteit groter; circa 80-90 personen. De ruimte is voorzien van veel faciliteiten, zoals een digitaal presentatiescherm met geluidsboxen, podium van maximaal 6x2 meter en 60 stoelen. Op de vloer is een zeer grote kaart van Het Groene Woud aangebracht ter illustratie. Bij de verbouwing van de Schuur is extra aandacht besteed aan geluidsinstallatie en akoestiek zodat het een zeer prettige ruimte is voor diverse bijeenkomsten.

Aan de rechterzijde van D’n Liempdsen Herd zit volgens de traditionele bouw van de langgevelboerderij de schuur. In de schuur werd in de wintermaanden het graan met de hand gedorst met behulp van dorsvlegels. Dat gebeurde per bed wat wil zeggen dat er een 50-tal schoven uitgespreid werd over de hele lengte van de schuurherd. Het uitdorsen van een bed met twee man duurde ruwweg een uur. Een bed leverde ongeveer drie vaten graan op. Het graan lag in opslag op de schelft, boven de stal. Vanuit de schuur kon het graan van de schelft gehaald worden als het gedorst werd. Verder was in de schuur vaak een paardenbox aanwezig en werd het gebruikt als opslag voor gereedschappen.

In de zijgevel van D’n Liempdsen Herd zat een rond gat dat door uilen gebruikt werd als invlieggat om in de schuur te kunnen broeden en schuilen. Met de restauratie is het gat dicht gemaakt, maar tegelijkertijd is in de muur een uilenkast gemaakt. Of er broedactiviteiten zijn is met een webcam te volgen.
In de tweede wereldoorlog zijn er granaatscherven in de zijmuur (binnenzijde) van de schuur terecht gekomen. Hierdoor zijn er stukken steen uit de muur geslagen. Deze plek is zichtbaar gehouden door een ruimte in de nieuwe binnenmuur uit te sparen en te voorzien van verlichting.

logo d'n liempdsen herd