D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

De Goei Kamer

Beschikbaar

Het gehele jaar

Maximale groepsgrootte

10

 

Contact:

info@liempdsenherd.nl

 

Standaardprijzen

€ 32.50 per uur

€ 95.00 per dagdeel (3-4 uur)

€ 160.00 per dag

 

Prijzen voor in Liempde gevestigde non-profit organisaties

Voor in Liempde gevestigde non-profit organisaties geldt dat eenmaal per jaar voor een dagdeel een ruimte huren gratis is (Goei Kamer of Schuur). N.B. evt. energietoeslag van toepassing.

Daarna gelden de volgende tarieven:

€ 22.75 per uur

€ 66.50 per dagdeel (3-4 uur)

€ 112.00 per dag

 

NB: vermelde prijzen zijn inclusief BTW.
Goeikamer

In het voormalige woongedeelte van D’n Liempdsen Herd bevindt zich de Goei Kamer. In deze ruimte is de authentieke bedstee- en kastenwand gehandhaafd. De gehele ruimte is geschilderd in de originele tinten van de boerderij. De originele plavuizen zijn weer teruggelegd. Het geheel ademt een mooie, authentieke sfeer, maar wel met moderne voorzieningen. De ruimte is namelijk voorzien van een grote vergadertafel met prettige stoelen, een presentatiescherm met geluidsboxen, internet en airco. Hierdoor is de ruimte zeer geschikt als vergaderruimte. Er is plaats voor 10 personen.

De Goei Kamer was vroeger een woonkamer in een boerderij die alleen bij speciale gelegenheden gebruikt werd. Het was een vertrek dat mooi was ingericht en dat de welvaart van de bewoners moest tonen. Ook bewaarde men hier het mooiste wat men had. De kamer werd vooral gebruikt voor het ontvangen van bezoek. Rond 1900 kwam de familie hier vaak na de zondagse kerkgang voor een koffievisite.

De Goei Kamer in D’n Liempdsen Herd heeft daarnaast nog een andere functie gehad. Namelijk als werkruimte van de ‘gemeentelijke ontvanger’. Dit was de gemeenteambtenaar die hier ter plaatse de gemeentelijke belastingen ontving die de Liempdenaren moesten betalen.

logo d'n liempdsen herd