D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Over ons

In oktober 2017 is het gloednieuwe ontmoetings- en bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd geopend. In drie jaar tijd is de vervallen, monumentale langgevelboerderij aan de Barrierweg in Liempde, grotendeels door vrijwilligers, omgetoverd tot een multifunctionele voorziening met veel moderne faciliteiten. Oud en modern zijn hierbij op passende wijze gecombineerd. Op zoek naar een bijzondere expositie-, presentatie- of vergaderruimte? Tips over een mooie wandel- of fietsroute door Het Groene Woud? Een leuk cadeautje of wandelkaart kopen? Of gewoon even lekker kletsen en koffie drinken? Het kan allemaal in D'n Liempdsen Herd!

Klik HIER om de film ‘Heft in eigen hand’ te bekijken, over SPPiLL en de leefbaarheid in Liempde.

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE EEN RESERVERING MAKEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

Omgeving

Liempde is een gastvrij dorp met een fraaie, goed bewaarde dorpskern, centraal gelegen in Nationaal Landschap Het Groene Woud. In D’n Liempdsen Herd vind je veel informatie hierover Liempde en omgeving in de voormalige stal en bovenop de schelft. 

lees meer >>

Gebouw

D'n Liempdsen Herd is een langgevelboerderij, gebouwd in 1877. De indeling bestaat uit een woongedeelte (met beneden d’n herd, goei kamer, opkamer, kelder, geut en slaapkamer en boven een zolder), een stal met hierboven de schelft en helemaal rechts de schuur.

lees meer >>

Organisatie

De Liempdsen Herd is eigendom van SPPiLL. De boerderij is in 2014 aangekocht. Sindsdien is het pand door vrijwilligers gerestaureerd en opnieuw ingericht als ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud. 

lees meer >>

SPPiLL

SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) is een semi-professionele vrijwilligersorganisatie die de leefbaarheid  en de lokale economie wil versterken. Samenwerking tussen ondernemers, inwoners en vereniging is hierbij het uitgangspunt. 

lees meer >>

Subsidiënten

D'n Liempdsen Herd kon mede gerealiseerd worden de door steun van vele subsidiënten, sponsoren en donateurs. Enorm veel dank!

lees meer >>

Op Liemt Gemunt

D'n Liempdsen Herd neemt ook deel aan de actie Op Liemt Gemunt. Bij aankoop van een boek naar keuze (met een aankoopwaarde van tenminste 20 euro) in onze cadeauwinkel ontvang je tien Op Liemt Gemunt-muntjes.

lees meer >>
logo d'n liempdsen herd