D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Over ons | Gebouw

D’n Liempdsen Herd is een traditionele langgevelboerderij en een Rijksmonument. De boerderij is in 1877 gebouwd, nadat er een grote dorpsbrand in het centrum van Liempde had gewoed. Zeven huizen werden hierbij verwoest, waaronder het huis van burgemeester Van de Sande. Direct na de brand nam de gemeenteraad van Liempde een verordening aan dat er geen huizen met een rieten of strooien dak mochten worden gebouwd. D’n Liempdsen Herd is in dat jaar herbouwd en daarom ook voorzien van een dak met pannen.
De indeling van de langgevelboerderij bestaat van links naar rechts (vanaf het Concordiapark bezien) uit een woongedeelte (met beneden d’n herd, goei kamer, opkamer, kelder, geut en slaapkamer en boven een zolder), stal met hierboven de schelft en helemaal rechts de schuur.
D’n Liempdsen Herd ligt aan het Concordiapark met de kiosk, ook wel lummelenkooi genoemd. Dit is een driehoekig park dat van oorsprong gebruikt werd om vee in te drijven voordat het naar de gemeenschappelijke gronden werd gedreven waar het kon weiden.

d'n Liempdsen herd
logo d'n liempdsen herd