D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Cursus Liempdse Historie van Kèk Liemt: schrijf je nu in!

2 januari 2023

Straatbeeldcursus

In februari 2023 start de Erfgoedvereniging Kèk Liemt een cursus met als thema “Liempdse Historie”. Het blijkt dat er veel interesse is voor de Liempdse geschiedenis en identiteit. Deze cursus voldoet aan de behoefte die naar voren komt bij o.a. de presentatie van de boeken over de Liempdse geschiedenis.

De cursus omvat 6 cursusavonden en 2 veldexcursies. De cursusavonden vinden plaats op dinsdagavonden in de periode februari 2023 - oktober 2023 in Den Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. In de cursus komt het agrarisch Liempde aan de orde, maar ook de Middeleeuwen, kerk en parochie, de watermolen en de typische boerderijen. Tevens wordt aandacht besteed aan de Liempdse genealogie en de klompennijverheid. Johan Verspay, Kees Quinten, Joop Steenbakkers, Ger van den Oetelaar, Theo Bressers, Jan Sanders, Peter van de Wiel, Wilbert Steenbakkers, Jos Nijssen en Mark Scheepens zijn de docenten. Tijdens de veldexcursies worden bezoeken gebracht aan de Liempdse landschappen en wordt een archeologische excursie gehouden.

De cursus richt zich op geïnteresseerden in Liempde en in Het Groene Woud en iedereen die een verdergaande interesse heeft in de historie. Er is een cursusbundel beschikbaar. Maximaal kunnen 25 personen deelnemen. Bij over intekening wordt een wachtlijst opgesteld. Het cursusgeld bedraagt € 65,-.  Aanmelden kan tot 15 januari 2023 via het emailadres willemis@home.nl o.v.v. Cursus Liempdse Historie en naam en adres. Voor meer informatie: info@kekliemt.nl of Theo Bressers, 06-19791880.  

Beeld: Dorpsstraat anno 1900.

Kèk Liemt

 

Contact:

Erfgoedvereniging Kèk Liemt

06-19791880 Theo Bressers

info@kekliemt.nl

 

logo d'n liempdsen herd