D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Di. 6 sept om 12.00 uur: Aanvang inschrijving edelhertbronstexcursies

26 juli 2022

Edelhert

Dit najaar organiseert Brabants Landschap weer bronstexcursies naar de edelherten in Het Groene Woud. Op dinsdag 6 september, om 12.00 uur, gaat de inschrijving open. Deze verloopt niet meer via de site van D'n Liempdsen Herd maar via die van Brabants Landschap. Zet deze datum in je agenda en wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en er is veel interesse voor deze activiteit!

De inschrijving vindt plaats via de website van Brabants Landschap: www.brabantslandschap.nl/bronst

Beschermers van Brabants Landschap kunnen zich al een dag eerder, op maandag 5 september vanaf 12.00 uur, inschrijven voor de speciale (gratis) beschermersexcursies.

Op pad met een gids

Het jaarlijkse paringsritueel van edelherten gaat gepaard met imposante burlgeluiden, grote geweien en (dreigende) gevechten. Tijdens de excursies, die in de periode van 15 september tot 17 oktober worden gehouden, gaan bezoekers met gidsen op pad in Het Groene Woud. Met een beetje geluk kunnen zij toeschouwer zijn van dit spektakel. De wandelingen worden begeleid door gidsen van Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en Gastvrij Liempde.

Praktische informatie

De herten zijn het meest actief in de schemering, daarom zijn de excursies ’s avonds of in de vroege ochtend. Er is een maximum van 15 personen per groep. Om zoveel mogelijk mensen een kans te geven deel te nemen, is er een limiet van twee personen per inschrijving. Deelname kost 9,50 euro per persoon. Dat is inclusief een tegoedbon voor een kop koffie of thee bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd in Liempde. Beschermers van Brabants Landschap kunnen gratis deelnemen op de daarvoor aangewezen data.

Brabants burlen

Het gaat goed met de edelherten, die sinds 2017 weer in Brabant zijn. Ze leven in de natuurgebieden De Scheeken en De Mortelen, in het hart van Het Groene Woud, tussen Liempde, Oirschot en Best. Met hun specifieke gedrag en graasgewoonten zorgen de edelherten voor meer leven in het landschap. Het is de enige plek in Brabant waar edelherten leven. Meer informatie over de edelherten is te vinden op www.edelherteninhetgroenewoud.nl.

Foto: Harry Fiolet

 

Bronstexcursies

 

Contact:

info@brabantslandschap.nl

 

logo d'n liempdsen herd