D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

De Watergeefploeg van SPPiLL bestaat 5 jaar!

19 juli 2022

Waterploeg1

 

Stille vrijwilligers. Onmisbaar, maar soms bijna onzichtbaar. Liempde kent er velen. Een bijzonder ‘ploegje’ om een keer in het zonnetje te zetten is De Watergeefploeg van SPPiLL. Wie? Dat zit zo.

Bloembakken vragen om water

Zo’n vijf jaar geleden waren in de Liempdse dorpskern alle werkzaamheden onder leiding van SPPiLL afgerond. Er waren zelfs tientallen fraaie bloembakken geplaatst: bij D’n Liempdsen Herd, bij het oude gemeentehuis, op het Raadhuisplein. Alles om Liempde een nog mooier aanblik te geven.

Maar bloembakken vragen om water. In droge tijden zelfs om veel water. Dus benaderde Désiré van Laarhoven, toenmalig projectleider van SPPiLL, verschillende heren die ze daartoe bereid achtte. Hans de Jong, Jan van den Langenberg en Jan van der Heijden waren de watergevers van het eerste uur. Inmiddels zijn verschillende heren de ploeg komen versterken.

Een grote ton, slangen en gieters

“We geven altijd twee keer per week water, op maandag en op donderdag”, vertelt Hans de Jong. “Zeker nu, in de zomer, is dit noodzakelijk. Wanneer het veel regent, is het natuurlijk minder vaak nodig.” Hans regelde een grote ton, waar 400 liter water in kan. Deze wordt op een aanhanger gezet en gevuld en daarmee gaan de heren alle bloembakken af. Hans: “We lopen er met gieters langs en een aantal bakken bewateren we met een slang. Ik schat in dat er zo’n zestig bakken staan. Sommigen zijn groot maar ondiep, die hebben veel water nodig.”

Een bakske na afloop

Of het ook gezellig is? “Anders deden we het niet”, lacht Hans. “En natuurlijk drinken we na afloop koffie. Of bij D’n Liempdsen Herd, of bij mij thuis. Ja, ik denk dat we er nog wel even mee doorgaan!”

Foto's: Gidi Kroonen

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

 

logo d'n liempdsen herd