D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Boek 'Op klompen naar school' gepresenteerd in D'n Liempdsen Herd

9 oktober 2020

Presentatie klompenboek

In de aanwezigheid van vertegenwoordigers van negen Liempdse klompenfamilies vond woensdagavond 7 oktober de presentatie van het nieuw verschenen boek ‘Op klompen naar school’ plaats in D’n Liempdsen Herd. De bijeenkomst is een initiatief van Stichting Brabantse Klomp en werd ingevuld met interessante presentaties met vermakelijke anekdotes. Vanaf 8 oktober is het boek te koop in D’n Liempdsen Herd voor 27,50 euro.

De vier klompendorpen in Het Groene Woud - Best Liempde, Schijndel en Sint-Oedenrode - staan centraal in het mooie, nieuwe boek ‘Op klompen naar school’. Het boek is een uitgave van Picture Publishers in samenwerking met Stichting Brabantse Klomp. ‘Op klompen naar school’ brengt de kennis over het culturele, maatschappelijke en landschappelijke erfgoed van de klomp in beeld.

Liempdse klompenfamilies

Elk dorp komt uitgebreid aan bod in het boek met beschrijvingen in woord en beeld van de geschiedenis van een aantal klompenfamilies. Van Liempde worden maar liefst negen families belicht. Dit zijn de families Van Hastenberg, Traa, Van Aarle, Van de Wiel, Van der Velden-Van Alphen, Van Houtum, Van der Vleuten, Habraken en Van der Velden (De Köster). Ger van den Oetelaar (familie Van Aarle), Henk van der Velden en Peter van de Wiel verzorgden ieder een eigen, bijzondere presentatie over hun klompenfamilie. Auteur Wim van Uden droeg verschillende passages uit het boek voor. Tot slot van de bijeenkomst ontving wethouder Peter van de Wiel uit handen van Wim van Uden een exemplaar van het klompenboek.

Breed draagvlak

Het boek ‘Op klompen naar school’ is van de hand van auteur Wim van Uden uit Schijndel; familie van Schijndelse klompenmakers en de buurman van klompenmaker Hennie van Kaathoven. Hij schreef het boek mede op basis van bijdragen van Harrie van Vroenhoven (Best), Rinus van der Heijden en Ad Vermeltfoort (Sint-Oedenrode) en Désiré van Laarhoven, Jan van de Wiel en Ger van den Oetelaar (Liempde). Voor de fotografie zorgden Harrie Dirksen, Paul Deelen en Gerard Schalkx. Uitgever Pictures Publishers zorgde samen Stichting Brabantse Klomp voor de realisatie van het boek. Dit met financiële bijdragen van de gemeenten Best, Boxtel en Meierijstad, Landschapsfonds Het Groene Woud, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting P.A. Verhagen, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Stichting Behoud Gemeenschap Liempde.

Foto: Gerard Schalkx

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

logo d'n liempdsen herd