D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00-13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

Twee nieuwe publicaties ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Brabant

7 oktober 2019

d'n Liempdsen Herd

Brabant, Brug naar Vrijheid - € 19,44

In de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. In dit boek wordt verteld over deze bijzondere, inspirerende verhalen. Verhalen waarin een levensveranderende gebeurtenis, keerpunt of dilemma centraal staat. Meer dan vijfenzeventig persoonlijke verhalen, voor iedere Brabantse gemeente tenminste één verhaal. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving. Daarnaast zijn de verhalen verrijkt met verschillende essays en historische kaders die het tijdsframe en bijzondere gebeurtenissen duiden.

Fietskaart Son en Breugel - Operatie Market Garden (46 km) - € 2,95

Hoor het gebrom van honderden vliegtuigen en aanschouw de duizenden dalende parachutes. Dat is wat de inwoners rondom Son en Breugel meemaakten op 17 september 1944. Ontdek plekken die vertellen over het strijdtoneel van Operatie Market Garden, zoals museum Bevrijdende Vleugels. Lees, hoor en ervaar verhalen over opoffering, maar ook over momenten waarop de oorlog even vergeten kan worden. En verhalen over een race tegen de klok om de geallieerden strijdmakkers te ontzetten. Deze fietskaart is onderdeel van de Liberation Route Brabant. Acht fietsroutes, verspreid over Noord-Brabant, leiden je langs Brabant Remembers-verhalen, luisterzuilen van de Liberation Route Europe, monumenten en musea, die samen de impact van de oorlog op Noord-Brabant zichtbaar maken.

 

logo d'n liempdsen herd