D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00-13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

Boek 'Brabant Wereldwijd' te koop in D'n Liempdsen Herd

9 september 2019

BrabantWereldwijd

Recent is het boek Brabant Wereldwijd - De fotografie van Gerardus van Mol van auteur Jac. Biemans verschenen. Het boek geeft een prachtig beeld van Brabantse landschappen en mensen. Het boek is bijzonder voor Liempde en Liempdenaren omdat er een aantal sprekende foto's van boerderij De Kleuskes aan de Oude Dijk in is opgenomen. Het boek is per heden te koop in D'n Liempdsen Herd.

De Eindhovense fotograaf Gerardus van Mol kwam zelf zelden buiten zijn regio, maar zijn foto's hingen tot in de verste uithoeken van de wereld. Met zijn portretten en situaties van het Brabantse platteland en andere thema's won hij de hoogste onderscheidingen. Vanwege zijn 90ste verjaardag verschijnt een selectie uit zijn uitgebreide fotografisch oeuvre nu voor het eerst in druk. Dit boek is een uitgave van Stichting C.R. Hermans in nauwe samenwerking met de Brabant-Collectie van Tilburg University. Het verschijnt bij gelegenheid van de gelijknamige expositie bij Pennings Foundation te Eindhoven (16 december 2018-20 januari 2019). Nadat hij arbeidsongeschikt raakte in 1953 vond Gerrit van Mol zijn nieuwe levensvervulling in de fotografie. Per fiets ontdekte hij de Brabantse landschappen en vooral mensen, die het thema werden van zijn fotografie. Ook zijn gezin en sporters figureerden vaak in zijn werk. Vanaf de jaren zestig stuurde Van Mol onder zijn doopnaam 'Gerardus' werk in naar internationale fotosalons. Het leverde hem ruim 9.000 acceptaties en meer dan 1250 onderscheidingen van over heel de wereld op. Als een van de weinige Nederlanders mag Gerrit van Mol zich sinds 2001 Master Photojournalist I, een onderscheiding van de Photographic Society of America (PSA) noemen. Een Australische krant vergeleek de fotografie van Gerardus van Mol met een schilderij van Rembrandt.

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

info@sppill.nl

 

logo d'n liempdsen herd