D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Bezoekerscentrum | VVV

Liempde ligt midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud, een veelzijdig gebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Vanuit D’n Liempdsen Herd vertrekken vele routes, van kort tot wat langer. D'n Liempdsen Herd huisvest het VVV-agentschap, waar veel fiets- en wandelkaarten en andere toeristische producten verkrijgbaar zijn.

Wandelroutes

Op zoek naar edelherten in De Scheeken, je even in de Middeleeuwen wanen, daar waar vroeger de kartuizers hebben gewoond of op verkenning gaan in het Dommeldal, inclusief oversteek per pontje. Het zijn slechts een paar mogelijkheden uit het wandelaanbod rondom Liempde.

Alle wandelroutes met vertrek vanuit D'n Liempdsen Herd zijn hier te downloaden.

Fietsroutes

De Kampina doorkruisen met de talrijke uit de ijstijd stammende vennen, of toch liever de eeuwenoude pracht en praal van Landgoed Velder verkennen. Er zijn vele mogelijkheden voor fietsen door Liempde en de omliggende dorpen en landschappen.

Alle fietsroutes met vertrek vanuit D'n Liempdsen Herd zijn hier te downloaden.

Visit Brabant

Ook op de pagina 'Routes in Brabant' van Visit Brabant is veel informatie te vinden over mooie wandel- en fietsroutes rondom Liempde.

Gratis route-app Routes in Het Groene Woud 

De wandel- en fietsroutes in en om Liempde zijn opgenomen in de app ‘Routes in Het Groene Woud’. Met deze handzame app op je telefoon navigeer je over de juiste paden en wegen. Leuk extraatje: de app geeft informatie en weetjes over bijzondere locaties op je route.

Klik hier om de app voor Android of iOS te downloaden of de QR-code te scannen!

 

LET OP - Aan de routes zul je bordjes aantreffen met onderstaande tekst. Het verzoek is om hier rekening mee te houden. Meer info: https://vimeo.com/214154032

Hondenpoep maakt mij ziek! - Honden spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van Neospora-infecties onder koeien. De parasiet Neospora Caninum veroorzaakt bij koeien spontane abortus. De hond is gastheer voor de parasiet. Hij wordt er niet ziek van, maar brengt de parasiet wel via zijn ontlasting over op de koeien. Daarom vragen we u héél dringend om uw medewerking door uw hond aan te lijnen en geen ontlasting achter te laten in de weilanden. Bedankt!

 

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stempelpost van pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is één van de elf Nederlandse stempelposten van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje. Pelgrims die een stempel in hun pelgrimspas halen tijdens de openingsuren van D’n Liempdsen Herd, ontvangen als herinnering aan hun bezoek een sleutelhanger met een leuk paar Liempdse mini-klompjes.

De lijst met Nederlandse stempelposten is terug te vinden op www.santiago.nl/stempelpunten-nl

Meer info over D'n Liempdsen Herd als stempelpost lees je hier

d'n Liempdsen herd
logo d'n liempdsen herd