D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur

Bezoekerscentrum | VVV

Liempde ligt midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud, een veelzijdig gebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Vanuit D’n Liempdsen Herd vertrekken vele routes, van kort tot wat langer. D'n Liempdsen Herd huisvest het VVV-agentschap, waar veel fiets- en wandelkaarten en andere toeristische producten verkrijgbaar.

Op zoek naar edelherten in De Scheeken, je even in de Middeleeuwen wanen, daar waar vroeger de kartuizers hebben gewoond of op verkenning gaan in het Dommeldal, inclusief oversteek per pontje. Het zijn slechts een paar mogelijkheden uit het wandelaanbod rondom Liempde.

Alle wandelroutes met vertrek vanuit D'n Liempdsen Herd zijn hier te downloaden.

De Kampina doorkruisen met de talrijke uit de ijstijd stammende vennen, of toch liever de eeuwenoude pracht en praal van Landgoed Velder verkennen. En zijn vele mogelijkheden voor fietsen door Liempde en de omliggende dorpen en landschappen.

Alle fietsroutes met vertrek vanuit D'n Liempdsen Herd zijn hier te downloaden.

De gratis app Routes in Het Groene Woud is te downloaden in de appstore op je telefoon. 

 

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stempelpost van pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is één van de elf Nederlandse stempelposten van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje. Pelgrims die een stempel in hun pelgrimspas halen tijdens de openingsuren van D’n Liempdsen Herd, ontvangen als herinnering aan hun bezoek een sleutelhanger met een leuk paar Liempdse mini-klompjes.

In de middeleeuwen liepen pelgrims, ook uit Nederland, vanuit huis naar Santiago de Compostela en weer terug. Hoe men toen liep is niet bekend, maar door de opkomst van het pelgrimeren in de laatste decennia was er een groeiende behoefte aan beschreven pelgrimswegen in Nederland richting Santiago. Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob heeft met behulp van vele leden pelgrimswegen opnieuw in kaart gebracht en beschreven in de gids Jacobswegen in Nederland. Samen met al bestaande paden als het Jabikspad in Friesland en het Jacobspad in Groningen en Limburg is hiermee een heel Nederlands netwerk van pelgrimspaden ontstaan. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om vanuit de eigen voordeur snel een beschreven pelgrimspad richting Santiago te bereiken. De routes zijn uiteraard ook te bewandelen zonder Santiago als einddoel.

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela kent geen officiële stempelposten. Er volgt geen diskwalificatie als er een stempel gemist wordt, zoals bij de Friese Elfstedentocht. In Nederland, België en Frankrijk mag men zelf bepalen waar men een stempel haalt: bij een kerk of klooster, gemeentehuis of VVV, postkantoor, hotel, restaurant of camping. Na het bezoek van een pelgrim aan D’n Liempdsen Herd, werd het idee geboren om zich aan te melden als stempelpost. Speciaal voor dit doel is een mooie stempel ontworpen en voortaan kunnen pelgrims een echte Santiago de Compostela stempel uit Liempde in hun pelgrimspas laten zetten. Nederland kent elf stempelposten en Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is een van deze stempelposten. De lijst met stempelposten is terug te vinden op www.santiago.nl/stempelpunten-nl

 

 

d'n Liempdsen herd
logo d'n liempdsen herd