D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Bezoekerscentrum | Afkoppelen

Op 10 september 2020 is door de Boxtelse wethouder Herman van Wanrooij, Mado Ruijs van Waterschap De Dommel en Driek Termeer (bouwvrijwilliger SPPiLL) een informatiebord over het afkoppelen van regenwater onthuld. Op educatieve wijze laat het bord de afkoppelmethodes zien die bij D'n Liempdsen Herd zijn toegepast op het erf. Dit ter promotie van het afkoppelen en als voorbeeldlocatie voor inwoners van de gemeente Boxtel.

Driek Termeer verzorgde een 'afkoppeltour' over het erf van D'n Liempdsen Herd langs de acht verschillende maatregelen. Ook meer weten over afkoppelen van regenwater? Breng dan een bezoekje aan D'n Liempdsen Herd. Naast het informatiepaneel en de zichtbaar uitgevoerde voorbeeldmaatregelen vind je hier ook foldermateriaal over afkoppelen.

Minder problemen, lagere kosten

Door regenwater af te koppelen gaat er minder water via het riool naar de rioolwaterzuivering. Dit bespaart kosten. Bij hevige regenbuien betekent dit ook, dat het rioolstelsel minder snel vol zit en het overstorten van ongezuiverd afvalwater naar oppervlaktewater minder vaak voor komt. Ook staat er dan minder vaak water op straat. Afgekoppeld regenwater kan infiltreren in de bodem of opgevangen worden voor gebruik in droge periodes. Dit is goed voor de grondwaterstand, de landbouwgewassen en de natuur.

Regentonactie

Om inwoners op een makkelijke manier kennis te laten maken met het afkoppelen van regenwater, start de gemeente Boxtel in samenwerking met waterschap De Dommel per 1 oktober een regentonactie. Als start van deze campagne overhandigde wethouder Van Wanrooij de eerste regenton aan Driek Termeer en Tossy de Man.  

Meer informatie over afkoppeling regenwater

Afkoppelen1
logo d'n liempdsen herd