D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Wandelexcursie: Velder

18 juli

10:00 tot 12:00

Landgoed Velder

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@sppill.nl

 

Negen Dreven Velder

Gidsen van Gastvrij Liempde verzorgen op zondagochtend 18 juli een wandeling over landgoed Velder.  Zij nemen hun gasten mee over dit landgoed met sterrebosstructuur, met verrassende weetjes en anekdotes over de historie van het voormalige jachtdomein.

Velder heeft een reputatie als evenementenlocatie, maar is vooral een uniek natuurgebied. Vroeger was het landgoed tussen Liempde en Oirschot een jachtdomein, waar wolven, edelherten en wilde zwijnen het doelwit waren.  

Het bos diende eeuwenlang tevens als bron van stook- en gebruikshout. Langs de kenmerkende negen dreven kijk je nu nog op tegen majestueuze eiken van 250 jaar oud. Ook kun je bijzondere dieren tegenkomen, en planten zoals de bosanemoon en de slanke sleutelbloem.  

Vertrek

Bijeenkomst voor de wandeling is om 10.00 uur bij D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Vandaaruit vertrekken de deelnemers op eigen gelegenheid naar het landgoed.  Deelname kost vijf euro per persoon, inclusief koffie of thee bij D’n Liempdsen Herd. Aanmelding vooraf via e-mailadres info@liempdsenherd.nl is noodzakelijk.

Coronaproof

Het is de eerste wandelexcursie van Gastvrij Liempde sinds lange tijd. Vanwege de corona-beperkingen wordt de deelnemers gevraagd onderling anderhalve meter afstand te bewaren.   

Foto: Kees Beekmans Fotografie

logo d'n liempdsen herd