barrierweg 4, liempde, NetherlandsArray ( [0] => [1] => ) Agenda
D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur

Wandelexcursie: Klompenmars door Liempde

14 april

10:00 tot 12:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Lees meer:

Klompenmars door Liempde

Klompen

Op zondag 14 april staat de wandelexcursie Klompenmars door Liempde op het programma. Deze wandeling staat onder leiding van Arnold van den Broek, gids van Gastvrij Liempde, en maakt deel uit van het programma 'April Klompenmaand in Het Groene Woud'. De wandeling voert langs bijzondere locaties die deel uitmaken van de Liempdse historie als klompendorp. De wandeling start om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Liempde was vroeger een echt klompenmakersdorp. In 1890 telde het dorp 29 klompenmakerijen waar dan 232 mensen werkzaam zijn. De vele wilgen en populieren die rondom Liempde groeien, verklaren de grote klompnijverheid, want van die houtsoorten worden de meeste klompen gemaakt. Veel boeren in Liempde maakten in de wintermaanden klompen als bijverdienste. Na de crisis van de dertiger jaren worden veel minder klompen verkocht, omdat er meer schoenen worden gedragen. Hierdoor kunnen veel klompenmakers hun bedrijf niet meer handhaven. Ook nu nog zijn in het dorpsbeeld veel locaties zichtbaar die een relatie hebben met de historie van het klompen maken. De klompenmars voert langs een groot aantal van deze locaties.

Wandeling

De excursie start zondag 14 april om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon. Dit is inclusief kopje koffie of thee na afloop.

logo d'n liempdsen herd