D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
ALLE BRONSTEXCURSIES ZIJN VOLGEBOEKT; reserveren is helaas niet meer mogelijk. D'n Liempdsen Herd is elke week geopend op dinsdag en donderdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig even aan voor een natje of droogje op ons terras. Ook: coronaproof vergaderen tot 10 personen en coronaproof arrangementen tot 6 personen.

*GEANNULEERD* Wandelexcursie: 'Natuur- en cultuurhistorie De Geelders'

15 maart

10:00 tot 12:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Geelders

***GEANNULEERD*** SPPiLL geeft gehoor aan de oproep van de voorzitters van de Veiligheidsregio’s in Brabant tot sociale terughoudendheid. Er is dan ook besloten om de wandelexcursie 'Natuur- en cultuurhistorie De Geelders' van aanstaande zondag 15 maart te annuleren. De excursie zal op een later tijdstip opnieuw georganiseerd worden.

Zondag 15 maart verzorgen drie Gastvrij Liempde-gidsen de wandelexcursie ‘Natuur- en cultuurhistorie De Geelders’. Een wandeling door natuurgebied De Geelders met uitleg over de cultuurhistorie en de flora en fauna in het gebied. Deelnemers worden om 10.00 uur met de fiets verwacht bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Vandaar vertrekt de groep per fiets naar De Geelders voor de wandeling. 

Gastvrij Liempde-gidsen Wilhelmien van de Biggelaar, Hans de Laat en Jan-Willem van Roosmalen nemen de deelnemers mee naar De Geelders; een van de oude boskernen in Het Groene Woud. Het is van oudsher een leembos. De ondiepe aanwezigheid van leem in de bodem zorgt ervoor dat het een nat gebied is. Om die reden is het nooit ontgonnen. Maar dat wil niet zeggen dat er nooit een mens kwam. Integendeel. Het gebied is eeuwenlang voor vele doeleinden gebruikt door de boeren uit de omgeving. Tegenwoordig houden verschillende natuurorganisaties zich vooral bezig met het beheer van de natuur in dit bijzondere gebied. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen zowel het cultuurhistorische verhaal van gemeint en schutskooi als het verhaal van de flora en fauna van de leembossen.

Kom op de fiets

Deelnemers worden zondag 15 maart om 10.00 uur met de fiets verwacht bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Vandaar vertrekt de groep per fiets naar De Geelders, om daar te voet het bos in te gaan. Rond 12 uur is men weer terug bij D’n Liempdsen Herd. De kosten voor deelname bedragen € 5,00 per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@liempdsenherd.nl

Foto: Ruud van Nooijen

 

logo d'n liempdsen herd