D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
Wees welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur. Alle bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige QR-code als bewijs van vaccinatie, negatieve test of eerdere coronabesmetting. Dank voor uw begrip!

Wandelexcursie door Hezelaar

19 september

10:00 tot 12:00

D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

info@sppill.nl

 

Herscheweg

Op zondag 19 september 2021 verzorgt Erfgoedvereniging Kèk Liemt een wandelexcursie door Hezelaar. Gastvrij Liempde-gids Peter Bressers neemt geïnteresseerden mee op excursie door een van de oudste gehuchten van Liempde. De excursie start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

Hezelaar is een van de oude gehuchten waaruit Liempde is opgebouwd. De oudste vermelding dateert uit 1308. Liempde is een kransakkerdorp met boerderijen rond een akkercomplex gegroepeerd langs kronkelige wegen die op de rand van het hogere landschap liggen. Hezelaar is een van de best bewaarde restanten daarvan. De overgang van de Hezelaarse Akker, een bolakkercomplex aan de oostkant van Liempde, naar het beekdal van de Groote Waterloop en het Hezelaarse Broek is op een aantal plaatsen nog duidelijk te zien. In 1422 bestond er een hoeve ten Hezelaer of Hezeler. De exacte locatie daarvan is niet bekend. Ook deze hoeve komt tijdens de excursie aan bod.

Aanvang excursie

De excursie start om 10.00 uur bij Den Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Voor leden van Erfgoedvereniging Kèk Liemt kost deelname twee euro per persoon; voor de overige deelnemers vijf euro per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd.

Beeld: Herscheweg Liempde, gemaakt door Ruud van Nooijen

logo d'n liempdsen herd