D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is vanaf 1 juni weer elke week geopend op dinsdag en donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig even aan voor een natje of droogje op ons terras. Ook: coronaproof vergaderen tot 10 personen en coronaproof arrangementen tot 6 personen.

Tentoonstelling: Ontwikkeling van een actief dorp in beeld

15 november t/m 17 november

11:00 tot 16:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Expo Gerard

In het weekend van 15 tot en met 17 november is in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd de tentoonstelling ‘Ontwikkeling van een actief dorp in beeld’ te zien. Foto’s van Gerard Schalkx en filmpjes vanuit het archief van de voormalige Lokale Omroep Liempde (LOL) nemen de bezoekers mee door het verleden van Liempde. Vele herinneringen komen voorbij. Ook worden er op zaterdag en zondag interessante presentaties gegeven. Daarnaast organiseert Kèk Liemt zondag 17 november een fietstocht in het kader van de veranderingen in Liempde in de afgelopen 60 jaar.

De succesvolle foto-expositie ‘Gerard Kiekte 50 jaar’ trok in 2017 enkele weekeinden op rij honderden belangstellenden. De expositie liet aan de hand van enkele honderden foto’s een beeld van Liempde en haar inwoners zien. Het grote succes was de reden voor Stichting Kèk Liemt om de drukbezochte fototentoonstelling een passend vervolg te geven in de vorm van een speciaal aan Gerard Schalkx gewijd boek en een nieuwe tentoonstelling met aanvullende activiteiten.

Ontwikkeling van een actief dorp in beeld

In het weekend van 15 tot en met 17 november wordt de tentoonstelling ‘Ontwikkeling van een actief dorp in beeld’ gehouden. De tentoonstelling verbindt beelden - in de vorm van foto’s en filmpjes - en verhalen rond de ontwikkeling van het bijzondere dorp Liempde in de laatste zes decennia. Zo is er een fototentoonstelling met foto’s van Gerard Schalkx, verspreid opgesteld in verschillende ruimtes van D’n Liempdsen Herd en in de bouwwerken op het achtererf (bakhuis, klompenmakerswerkplaats en ‘de skop’ van Terug in d’n Tèd). De tentoonstelling behandelt acht thema’s: erfgoed, onderwijs, cultuur, manifestaties, Het Groene Woud/natuur, religie, Frankrijk, journalistiek, mensen en sport.

Filmpjes, presentaties en fietstocht

In de Goei kamer worden filmpjes van Liempde door de jaren heen vanuit het archief van de voormalige Lokale Omroep Liempde (LOL) vertoond. Op zaterdag en zondag worden er elk heel uur verhalen en gedichten over Liempde verteld door Arnold van den Broek, Marc Cleutjens, Wim van Erp, Peter van de Wiel en Gerard Schalkx. Zondag 17 november is het mogelijk om deel te nemen aan een fietstocht onder leiding van Arnold van den Broek met hetzelfde thema als de fototentoonstelling: ‘Ontwikkeling van een actief dorp in beeld’. Vertrek 10.00 uur.

Fotoboek ‘Gerard Schalkx, onze dorpsfotograaf – 60 jaar fotografie in Liempde en Het Groene Woud’

Vanaf vrijdagavond 15 november is het boek ‘Gerard Schalkx, onze dorpsfotograaf - 60 jaar fotografie in Liempde en Het Groene Woud’ te koop bij D’n Liempdsen Herd. In deze uitgave wordt beschreven hoe Gerard vorm heeft gegeven aan zijn fotografiecarrière. In woorden, maar nog meer in beelden laat dit boek zien hoe Liempde en Het Groene Woud zich door de ogen én de lens van de fotograaf hebben ontwikkeld. De prijs van het boek is € 27,50. De eerste 100 kopers ontvangen gratis een gedichtenbundel van Gerard Schalkx erbij. Op = op. De gedichtenbundels zijn ook separaat te koop. Gerard is tijdens het weekend van 15 tot en met 17 november aanwezig om te signeren.

Openingstijden

De tentoonstelling ‘Ontwikkeling van een actief dorp in beeld’ is te bezoeken op vrijdag 15 november van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 november van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Toegang is gratis.

logo d'n liempdsen herd