D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
Wees welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur. Alle bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige QR-code als bewijs van vaccinatie, negatieve test of eerdere coronabesmetting. Dank voor uw begrip!

Lezing over archeologische vondsten in Liempde

27 september

19:30 tot 22:00

D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, Liempde

Gemeenschapsarcheologie

 

Contact:

Kees Quinten

0411-631730

kquinten@live.nl

 

CAREWoensel2019

In 2019 is een onderzoek opgestart waarin wordt gespeurd naar sporen uit het verleden in Liempde. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens deze lezing gepresenteerd.  

Nu de 1,5 meter maatregel opgeheven is kan Erfgoedvereniging Kèk Liemt weer starten met haar lezingen. Op maandag 27 september verzorgt Johan Verspay een lezing over de ontwikkelingen in de archeologie in onze omgeving. Verspay is als archeoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en woont sinds anderhalf jaar in Liempde.

Twee jaar geleden startte Verspay met vele vrijwilligers een proefputtenproject in Liempde. Op een groot aantal locaties werden putten van één bij één meter gegraven, waarbij alle ‘vreemde voorwerpen’ verzameld werden. Over de opzet van dit gemeenschapsarcheologisch onderzoek en de analyse van de vondsten gaat het eerste deel van de lezing. Behalve dat dit project nader inzicht heeft verschaft in de ontwikkeling van het dorp, leidde het ook tot een aantal spannende vervolgprojecten zoals het onderzoek in de Pastorietuin en de veldkartering op de Roosakker in Kasteren. Deze komen na de pauze aan bod. De bevindingen van het onderzoek rond de Kasterense Watermolen naar sporen van de Slag om Boxtel in 1794 dat in het kader van de nieuwe CARE Summer School in augustus werd gedaan mag daarbij niet ontbreken.

Nog meer proefputten

In het weekeinde van 30 en 31 oktober zal een tweede editie van het CARE proefputtenevenement plaatsvinden met inwoners van Liempde en omgeving. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om alvast te komen kijken.

Coronacheck

De maximale bezetting in Dn Liempdsen Herd is 60 personen. Gasten moeten in het bezit zijn van een geldige QR-code als bewijs van vaccinatie, negatieve test of van een eerdere coronabesmetting. Inloop vanaf 19.00 uur, start lezing om 19.30 uur. Toegang is gratis maar moet wel van tevoren worden aangemeld via info@kekliemt.nl.

logo d'n liempdsen herd