D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
Wees welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur!

Openstelling Groot Duijfhuis

25 juli

10:00 tot 16:00

Groot Duijfhuis, Hoevendreef 2 In Liempde

Brabants Landschap

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

info@sppill.nl

 

Groot Duijfhuis

Het Groot Duijfhuis in Liempde is weer geopend voor publiek. In verband met de coronamaatregelen was het infopunt van Brabants Landschap tijdelijk gesloten. Op zondag 25 juli kunnen bezoekers weer een kijkje nemen in de voormalige stal van de monumentale hoeve. Daar is  informatie te vinden over de flora en fauna van het Dommeldal en over de vorige bewoners van de boerderij. Gastheren en -vrouwen staan geïnteresseerden te woord. Het infopunt van Brabants Landschap is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is te vinden op het adres Hoevedreef 2 in Liempde.

In verband met het coronavirus is een maximum gesteld aan het aantal personen dat tegelijkertijd in het infopunt mag zijn en geven de vrijwilligers zoveel mogelijk buiten uitleg.

Duiventoren aan de Dommel

Hoeve Groot Duijfhuis dankt zijn naam aan de duiventoren die hier in 1661 gebouwd werd. Duiven werden gehouden voor het vlees en de mest. Om te voorkomen dat marters de duiven konden doden, werd een ‘marterkraag’ aangebracht. De duiventoren is recent gerestaureerd en mooi te bekijken vanaf het bankje aan de Dommel.

Wandelroutes

Infopunt Groot Duijfhuis is iedere laatste zondag van de maand geopend. Kijk op www.brabantslandschap.nl voor de actuele openingstijden en activiteiten. Vanaf de parkeerplaats aan de Hoevedreef starten verschillende wandelroutes door Kasteren en het Dommeldal. Zo kun je bijvoorbeeld via het trekpontje over de Dommel naar het centrum van Liempde wandelen.

logo d'n liempdsen herd