D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Openstelling Groot Duijfhuis en zomerwandeling Kasteren

4 juni

10:00 tot 12:00

Groot Duijfhuis Kasteren, Liempde

Brabants Landschap

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

GrootDuijfhuis

Na het drukke Pinksterweekend kunnen natuur- en erfgoedliefhebbers tot rust komen in het mooie landschap van het Dommeldal rond het Groot Duijfhuis in Liempde. Het infopunt is op zondag 4 juni geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In samenwerking met Gastvrij Liempde wordt deze keer een mooie zomerwandeling georganiseerd. Om 10.00 uur start de wandeling onder leiding van een deskundige gids. 

Het Groot Duijfhuis is normaalgesproken iedere laatste zondag van de maand geopend. Vanwege Pinksteren is het deze keer een week verzet. 

Een zondagse zomerwandeling 

Wandel om 10.00 uur gezellig mee met de ‘zondagse’ (en hopelijk ook zonnige) excursie van Gastvrij Liempde. De gids is lokaal heel goed bekend en laat de deelnemers genieten van de natuur rond de Dommel. Deelnemers kunnen zich voor de wandeling aanmelden door een e-mail te sturen naar info@sppill.nl. Deelname kost € 5,- p.p (inclusief consumptiebon). Dit is alleen contant en gepast te betalen voor aanvang van de wandeling.  

Na afloop (rond 12.00 uur) kun je het infopunt bekijken of je wandeling nog een beetje verlengen: neem bijvoorbeeld het trekpontje naar het centrum van Liempde en lever je consumptiebon in bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. 

Infopunt met pluspunten 

In de voormalige stal van het Groot Duijfhuis is een infopunt ingericht om van daaruit de natuur in het Dommeldal te verkennen. Het is gratis geopend en vrijwilligers geven graag leuke wandeltips. Maar de locatie is méér dan dat: Bij het ensemble hoort ook een eeuwenoude Vlaamse schuur, een kippenkooi en een boomgaard rond de mooie duiventoren. Voor kinderen is het Duivenpad ontwikkeld. Neem de routekaart mee uit het folderbakje bij de kippenkooi.  

logo d'n liempdsen herd