D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

* UITVERKOCHT * Natuurfilm: 'Het Groene Woud, Brabant tussen steden'

14 januari

20:00 tot 22:00

Barrierweg 4, Liempde

Brabants Landschap

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@liempdsenherd.nl

 

Mark Kapteijns

DEZE AVOND IS UITVERKOCHT! DE FILM WORDT NOGMAALS VERTOOND OP DINSDAG 21 JANUARI. OOK DAN IS MARK KAPTEIJNS PERSOONLIJK AANWEZIG.

De nieuwste natuurfilm van Brabants Landschap reist rond langs Brabantse bioscopen en filmhuizen. Op dinsdag 14 januari is de film ‘Het Groene Woud, Brabant tussen steden’ te zien bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Natuurfilmer en boswachter Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan de film. Op kunstzinnige wijze laat deze de verborgen natuurlijke schatten van Brabant zien. Speciaal voor deze avond is Mark Kapteijns aanwezig om meer te vertellen over zijn werk. De filmavond start om 20.00 uur met de korte film ‘Brabants zandpad, bedreigde schoonheid’, waarna vervolgens de film over Het Groene Woud wordt getoond. Entree is € 2,50 per persoon inclusief kopje koffie/thee. Aanmelden z.s.m. via info@liempdsenherd.nl. Maximale capaciteit is 60 personen. 

Edelhert als filmheld

Jaarlijks brengt Brabants Landschap een natuurfilm uit. Voor de film Het Groene Woud heeft Mark Kapteijns extra veel tijd uitgetrokken en dat heeft geresulteerd in nóg meer unieke beelden. Het verborgen leven van onder meer edelhert, ooievaar, boomkikker en das wordt haarscherp in beeld gebracht. De waardevolle natuur, in balans met stad en land, mens en dier, staat centraal in de film.

Natuur in de metropool Brabant

In het hart van Brabant, tussen de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Nationaal Landschap Het Groene Woud’. Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool. In de film zijn de natuurlijke schatten te zien van Brabant, het toekomstige Van Gogh Nationaal Park.

Over de makers Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwste film. Hij is werkzaam bij Brabants Landschap als boswachter in Het Groene Woud. Daarnaast heeft hij vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan. Als ‘Hoeder van Brabant’ - een titel die Mark kreeg voor zijn inzet voor natuur en cultuur - heeft hij dit jaar ook een korte film gemaakt met de titel ‘Brabants zandpad, bedreigde schoonheid’. Deze film wordt voorafgaand aan de film over Het Groene Woud op 14 januari getoond.

Met de film over Het Groene Woud presenteert Brabants Landschap natuur ‘dichtbij huis’. Sinds 1932 zet de stichting zich in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen – zoals in Het Groene Woud. Zo zorgt Brabants Landschap ervoor dat de prachtige provincie het thuis blijft van unieke en zeldzame dier- en plantensoorten. Die mooie natuur laten de medewerkers graag zien aan de inwoners van Brabant, door het organiseren van excursies, het aanbieden van routes en het maken van natuurfilms. Liefhebbers kunnen de films van Brabants Landschap bestellen op www.brabantslandschap.nl/natuurfilms. De film is op dvd ook te koop tijdens de filmavond op 14 januari.

Fotograaf: Marc Bolsius

logo d'n liempdsen herd