D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

11 december

11:00 tot 15:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood3

Op zondag 11 december a.s. vanaf 10.00 uur verzorgen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Rond 12.00 uur komen de eerste broden uit de oven van het bakhuisje, gevolgd door een tweede ronde om 13.00 uur. Deze authentiek gebakken broden zijn ter plaatse te koop. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand. Zelf brood of worstenbroodjes bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. Daar wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Het bakproces is gratis te bezichtigen. De authentiek gebakken broden kost € 3,00 [SvM1] per stuk. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’of het arrangement ‘Worstenbroodjes’ (6-10 personen).  Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd ga je aan de slag met het maken en bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep een rondleiding in de langgevelboerderij en op het erf van D’n Liempdsen Herd door een van onze gidsen. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl voor meer informatie.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.00 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 13.00 uur versgebakken uit de oven.

Foto: Ruud van Nooijen

logo d'n liempdsen herd