D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
Wees welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur. Alle bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige QR-code als bewijs van vaccinatie, negatieve test of eerdere coronabesmetting. Dank voor uw begrip!

Broodbakdag

10 oktober

11:00 tot 15:00

D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

info@liempdsenherd.nl

 

Bakkers

Op zondag 10 oktober a.s. vanaf 11.00 uur verzorgen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Rond 12.30 uur komen de eerste witte en bruine broden uit de oven van het bakhuisje, gevolgd door een ronde waarin ‘suikerspillekes’ gebakken worden, een overheerlijk suikerbroodje. De derde ronde met zowel witte als bruine broden volgt omstreeks 14.30 uur. Deze authentiek gebakken broden zijn ter plaatse te koop. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand. Zelf brood bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. In de houtgestookte oven wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Het bakproces is gratis te bezichtigen. De authentiek gebakken broden kost € 3,00, de suikerspillekes kosten € 4,00 per stuk. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Coronaproof bakdag

In D’n Liempdsen Herd zijn diverse Coronamaatregelen getroffen. Bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldige QR-code als bewijs van vaccinatie, negatieve test of van een eerdere coronabesmetting. In het bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bekijken. Hiermee kan de broodbakdag Coronaproof ingevuld worden.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om met een groep van 4-6 personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’. Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd ga je aan de slag met het maken en bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep een rondleiding in de langgevelboerderij en op het erf van D’n Liempdsen Herd door een van onze gidsen. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl onder ‘activiteiten’ voor meer informatie.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de laatste lading broden komt omstreeks 14.00 uur versgebakken uit de oven.

logo d'n liempdsen herd