14 juni
11:00 tot 15:00
Barrierweg 4, Liempde
Projectenbureau SPPiLL
06-83246226
Zondag 14 juni verzorgen de bakkers van het Liempdse (hobby)bakkersgilde weer een broodbakdag in het authentieke bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Na enkele maanden stil te hebben gelegen vanwege het Coronavirus kan er nu weer gebakken worden. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand.
De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! In mei 2019 is op het achtererf van D’n Liempdsen Herd een fraai authentiek bakkershuisje gerealiseerd. In de oven wordt nog boven open vuur brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Een authentiek gebakken brood kost € 3,00 per stuk. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt.
Coronaproof bakdag
In D’n Liempdsen Herd zijn diverse maatregelen getroffen op basis van het protocol ‘Heropening Horeca’ van Koninklijke Horeca Nederland. Deze maatregelen gelden voor de terrassen en het gebouw van D’n Liempdsen Herd. In het bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bezichtigen. Hiermee kan de broodbakdag Coronaproof ingevuld worden.
Tweede zondag van de maand broodbakdag
Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 14.00 uur versgebakken uit de oven.
Foto: Ruud van Nooijen