D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
ALLE BRONSTEXCURSIES ZIJN VOLGEBOEKT; reserveren is helaas niet meer mogelijk. D'n Liempdsen Herd is elke week geopend op dinsdag en donderdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig even aan voor een natje of droogje op ons terras. Ook: coronaproof vergaderen tot 10 personen en coronaproof arrangementen tot 6 personen.

Broodbakdag *Coronaproof!*

14 juni

11:00 tot 15:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Brood2

Zondag 14 juni verzorgen de bakkers van het Liempdse (hobby)bakkersgilde weer een broodbakdag in het authentieke bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Na enkele maanden stil te hebben gelegen vanwege het Coronavirus kan er nu weer gebakken worden. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! In mei 2019 is op het achtererf van D’n Liempdsen Herd een fraai authentiek bakkershuisje gerealiseerd. In de oven wordt nog boven open vuur brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Een authentiek gebakken brood kost € 3,00 per stuk. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Coronaproof bakdag

In D’n Liempdsen Herd zijn diverse maatregelen getroffen op basis van het protocol ‘Heropening Horeca’ van Koninklijke Horeca Nederland. Deze maatregelen gelden voor de terrassen en het gebouw van D’n Liempdsen Herd. In het bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bezichtigen. Hiermee kan de broodbakdag Coronaproof ingevuld worden.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 14.00 uur versgebakken uit de oven.

Foto: Ruud van Nooijen

logo d'n liempdsen herd