D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00-13.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

Zomeravondfietstocht met wandeling en filmpremière

27 juli

19:00 tot 22:00

D'n Liempdsen Herd

Kèk Liemt

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

PoortRouwbommel

Op woensdag 27 juli a.s. organiseert Erfgoedvereniging Kèk Liemt een fietstocht naar de Rouwbommel met wandeling op locatie en aansluitend de filmpremière van een 50 minuten durende documentairefilm met Oral History over Den Groote Waterloop. Deze film is in opdracht van Mozaïek Dommelvallei gemaakt door Lieke Faber Film & Theater in samenwerking met Erfgoedvereniging Kèk Liemt en SPPiLL.

Naast een inhoudelijke uitleg over het project Rouwbommel door Arnold van den Broek, geeft oud Liempdenaar Theo Bressers uit Den Dungen op locatie De Kooi uitleg van het project 'vloeiweide' dat eind 19e eeuw in Liempde door toenmalig burgemeester Van de Laar werd geïntroduceerd.

Den Groote Waterloop

Na afloop van deze gecombineerde fiets-/wandeltocht richting De Scheeken volgt, na een korte introductie, de première van de film 'Den Groote Waterloop.' In deze film laat Faber op indrukwekkende wijze zien wat de betekenis is van Oral History en hoe verhalen soms een eigen leven gaan leiden. Eerder maakte Faber, in opdracht van SPPiLL en in samenwerking met Kèk Liemt, al 12 kleine filmpjes over dit onderwerp. Deze zijn op bordjes via een QR-code in het wandelgebied van Den Groote Waterloop en De Scheeken te scannen en te bekijken, maar staan ook op het YouTube-kanaal van SPPiLL.

Aanvang

Op 27 juli start de avond om 19.00 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde en deze duurt tot 22.00 uur. Voor deelname aan deze zomeravondfietstocht met wandeling en filmpremière is aanmelding vooraf verplicht. Stuur daarvoor uiterlijk zondag 24 juli 2022 een e-mail met uw naam en contactgegevens naar info@kekliemt.nl. Deelname kost vijf euro per persoon, dit is inclusief een drankje in D’n Liempdsen Herd, en is te voldoen voor vertrek. Deelname is gratis voor leden van Erfgoedvereniging Kèk Liemt.

Foto: Ruud van Nooijen

Kleine foto: Arnold van den Broek (visualisatie van een vloeiweide)

logo d'n liempdsen herd