D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Warm, zomers genieten tijdens Zomerfair Liempde

3 juni

10:00 tot 17:00

In En Om D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

fair@liempdsenherd.nl

 

d'n Liempdsen Herd

Op zondag 3 juni vindt er in het centrum van Liempde de eerste editie van de Zomerfair Liempde plaats. De Zomerfair Liempde is een vervolg op de zeer succesvolle Winterfair Liempde die afgelopen november plaatsvond. De Zomerfair Liempde vindt plaats in en rondom D’n Liempdsen Herd, in het Concordiaprak en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein. De Zomerfair is opgezet als een gezellige markt in een sfeervol aangeklede omgeving met zomerse muziek en lekkere hapjes. De vele standhouders hebben een mooi aanbod van bijzondere en exclusieve producten. Een mooie gelegenheid om vast in de zomerstemming te komen!

Producten die op de Zomerfair Liempde te vinden zijn, zijn vintage & curiosa, streekproducten en lifestyleproducten. Denk aan sieraden, cadeauartikelen, kleden, kunst van gerecyclede slippers, tassen en huiden, bloempotten, antiek & curiosa, proeverijen, home cooking, squishy, opblaasstrand artikelen, keramiek, kinderkleding, handlettering kaarten, inklapbare picknicktafels, planten en bomen, delicatessen, wijnen, streekbier, asperges en jam's & chutneys.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals een mega grote zandbak, mega bellenblaas, springkussen, nagels laten lakken en stoepkrijten op straat. Ook is er een workshop linnen doeken verven. Uiteraard is er ook muziek. Fanfare Concordia zorgt met een speciaal repertoire voor een passend, zomers concert dat afgewisseld wordt met heerlijke bloomingdale-muziek.

Zomeracties

De horecalocaties op het Raadhuisplein hebben speciale zomeracties ter gelegenheid van de Zomerfair. Bij Het Wapen van Liempde treedt ’s middags de akoestische band Reset op en zijn er heerlijke versnaperingen zoals aspergesoep en aspergesalade en ijs van het IJscafé uit Boxtel. De Durpsherberg zorgt met live muziek (vanaf 12 uur) voor een gezellige sfeer op het terras en presenteert zomerse producten zoals Sangria, smoothies en vleeshapjes om de honger te stillen.

Gildeoptocht & open dag De Kleuskes

Op zondag 3 juni vindt ook de Gildedag van de kring Dommelgroep plaats. Na de mis in de kerk start om 11.00 uur een optocht van 100-150 Gildebroeders door het centrum van Liempde die eindigt op het Raadhuisplein. Een indrukwekkend schouwspel om te zien. Om 11.45 uur worden de genodigden en de gilden bij gildehuis Het Wapen van Liempde ontvangen en biedt het gemeentebestuur van Boxtel de erewijn aan. Even terug in de tijd? Dat kan ook op 3 juni. Museum De Kleuskes is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Zowel het museum zelf, de boerderij, tuin als de beugelbaan is deze dag te bezichtigen.

Locatie & tijd

De Zomerfair Liempde vindt plaats in en rondom D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4), in het Concordiaprak en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein in Liempde. De fair start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis. Op D’n Tip (hoek Barrierweg-Rosenhofstraat) is volop parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen. Kijk voor meer info op www.facebook.com/zomerfairliempde.

logo d'n liempdsen herd