D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur

Lezing: Liempde en de Tweede Wereldoorlog

30 september

19:30 tot 21:30

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Arnold van den Broek

06-20139221

info@sppill.nl

 

Vliegenier

Arnold van den Broek, secretaris Erfgoedvereniging Kèk Liemt, verzorgt op maandag 30 september een lezing over de bevrijding van Liempde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lezing start om 19.30 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4), inloop vanaf 19.00 uur. Tijdig aanmelden gewenst. Maximaal aantal bezoekers 60 personen.

Op 17 september 1944 startte de Operatie Market Garden. Afgeleide daarvan was de Operatie Pheasant - start medio oktober - die tot doel had om Brabant te bevrijden van de Duitsers. Op 23 oktober rukte de 51e Highland Division op in de richting van Schijndel. Deze aanval kreeg de codenaam Operatie Colin en leidde de bevrijding in van onder meer Schijndel, Boxtel en Liempde.

Oorlogsvlieger

Tijdens de lezing neemt Arnold van den Broek de bezoekers mee naar de bevrijding van Liempde. In de lezing krijgen de Liempdse gesneuvelden een gezicht. De rode draad in de lezing is het verhaal van oorlogsvlieger, oom en naamgenoot Arnold van den Broek (geboren 1911 - gestorven 1942), die tijdens een van zijn bombardementsvluchten voor de Nederlandse kust het leven liet. Ook wordt ingegaan op het eertijds verboden oorlogsmonument en de bevrijdingsoptocht van 5 mei 1955, tien jaar na de bevrijding van Nederland.

Lezing

De lezing start maandag 30 september om 19.30 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis. Maximaal aantal bezoekers is gesteld op 60 personen. Tijdig aanmelden heeft de voorkeur via info@liempdsenherd.nl. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Foto: Oorlogsvlieger Arnold van den Broek, particuliere collectie.

 

logo d'n liempdsen herd