D'n Liempdsen Herd, NetherlandsArray ( [0] => 51.5674087 [1] => 5.3740188 ) Agenda
D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. Meer informatie over de mogelijkheden? Bel 06-30723270 of mail reserveringen@liempdsenherd.nl

Lezing: Introductie natuurfotografie door Bob Luijks

20 februari

19:30

D'n Liempdsen Herd

SPPiLL

 

Contact:

SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

d'n Liempdsen Herd

Bob Luijks is een gerenommeerd, fulltime professioneel natuurfotograaf. Op dinsdag 20 februari geeft hij een introductie over natuurfotografie in D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Zeer interessant voor iedereen die meer wil weten over deze speciale vorm van fotografie. De presentatie start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19.00 uur. Vanaf april is het mogelijk om een basiscursus natuurfotografie van Bob te volgen; eveneens in D’n Liempdsen Herd.

 Bob is een fulltime professioneel natuurfotograaf uit Limburg (www.natuurportret.nl). Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je terug in de foto’s van Bob. In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt het vertrekpunt voor diverse andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. In eigen beheer bracht Bob onder meer het boek ‘De Meinweg, onbegrensde verrassingen’ uit. Bob werkte tevens mee aan de praktijkboeken Landschapsfotografie, Wildlifefotografie en Creatieve natuurfotografie. Zijn kennis draagt Bob daarnaast ook over als hoofdredacteur van het magazine Natuurfotografie.

 Basiscursus natuurfotografie

In april start in Liempde de basiscursus natuurfotografie. Deze wordt verzorgd door Bob Luijks. De cursus bestaat uit drie theorieavonden en drie veldlessen. De theorieavonden vinden plaats in D’n Liempdsen Herd en de veldlessen in de natuurgebieden rondom Liempde. De cursus is voor iedereen die graag meer wil halen uit de natuurfotografie. In basis maakt het niet uit waar je interesse ligt (bijvoorbeeld landschap of macro). De cursus wordt zo breed mogelijk opgezet, waardoor de theorie voor iedere vorm toe te passen is. Je dient wel een spiegelreflex- of systeemcamera te bezitten, met andere woorden: een camera waarbij je zelf veel in kunt stellen. Na afloop van de cursus ontvang je een handig cursusboek van 100 pagina’s om alles nog eens op je gemak terug te lezen. 

logo d'n liempdsen herd