D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

***GOED NIEUWS*** NIEUWE LEZING(EN) OP 27 MAART

27 maart

19:30 tot 22:00

D'n Liempdsen Herd

Erfgoedvereniging Kèk Liemt

 

Contact:

Erfgoedvereniging Kèk Liemt, Kees Quinten

kquinten@live.nl

 

HistorieLiempde

***GOED NIEUWS***

Toch lezing(en) op maandag 27 maart!

De lezing over het Belgisch trekpaard gaat niet door, maar Kèk Liemt heeft voor de avond twee nieuwe (maar vertrouwde) sprekers kunnen vastleggen: Voor de pauze vertelt Kees Quinten over de ontstaansgeschiedernis van Liempde en na de pauze verhaalt Ger van den Oetelaar over de Kartuizerfamilie Van den Oetelaar.

Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Van harte welkom!

***DEZE LEZING IS GEANNULEERD***

Op maandag 27 maart a.s. organiseert Erfgoedvereniging Kèk Liemt een lezing over het Belgisch Trekpaard. De lezing wordt verzorgd door Wim van Lankveld en start om 19.30 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. De toegang is gratis.

Trekpaard

In de jaren vijftig werd in Liempde op praktisch ieder bedrijf groter dan drie hectare een paard gehouden. Toen al werd de vraag gesteld of dat economisch verantwoord was. Maar een boer zonder paard was geen boer. Door de opkomst van de tractor verdween het Belgisch trekpaard geleidelijk aan steeds meer uit de agrarische bedrijfsvoering. Het houden van deze imposante dieren werd steeds meer een liefhebberij. Een aantal fokkers ging zich inzetten om het ras te behouden. Het stamboek van de “Sociëteit van het Belgisch trekpaard” bestaat al vanaf 1886. Jaarlijks wordt er een aantal paardenfokdagen gehouden zoals op 11 maart in Sint-Oedenrode.

Wim van Lankveld

Aan de hand van historisch en huidig beeldmateriaal uit zijn rijke archief zal Wim u meenemen door de wereld van het Brabants trekpaard. Hij heeft de laatste 25 jaar veel Belgische en Nederlandse fokkers in beeld gebracht en laat u deelgenoot zijn van zijn ervaringen. De vergoeding die Wim voor deze avond ontvangt schenkt hij volledig aan “Support Casper”. Een stichting die Casper van Eijck, oncoloog te Rotterdam, steunt in zijn strijd tegen en onderzoek naar alvleesklierkanker.

Aanvang lezing

Als u de vroegere tijden nog eens wilt herbeleven mag u deze avond absoluut niet missen. De lezing wordt gehouden in D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Wim van Lankveld (beeld uit eigen collectie)

logo d'n liempdsen herd