D'n Liempdsen Herd, NetherlandsArray ( [0] => 51.5674087 [1] => 5.3740188 ) Agenda
D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. Meer informatie over de mogelijkheden? Bel 06-30723270 of mail reserveringen@liempdsenherd.nl

Lezing door (voormalig) boswachter en natuurambassadeur Frans Kapteijns

26 februari

19:30

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

D'n Liempdsen Herd

06-83246226

 

d'n Liempdsen Herd

D'n Liempdsen Herd verzorgt iedere laatste maandagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van natuur, (cultuur)historie, duurzaamheid en (groene) trends. Maandag 26 februari geeft Frans Kapteijns een lezing over de natuurontwikkeling in Het Groene Woud, waarbij de Kampina centraal staat. Ook zal Frans ingaan op de doorontwikkeling van Het Groene Woud tot Van Gogh National Park. De lezing vindt plaats in D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 Liempde): aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Entree is gratis.

De Kampina ligt centraal in Het Groene Woud als belangrijk onderdeel van de natuurkern van het Nationaal Landschap. In 1998 kon de Kampina door de aankoop van Banisveld verbonden worden met De Mortelen. Hiermee kon de ontwikkeling van Het Groene Woud van start en kon begonnen worden met de realisatie van een aaneengesloten natuurkern van 7.500 hectare. In 2005 volgde de realisatie van de natuurbrug over de A2, eveneens een belangrijke schakel in de natuurkern. In 2019 zal naar verwachting een volgende belangrijke stap genomen zijn: de bouw van de natuurbrug bij De Mortelen over het spoor tussen Den Bosch en Eindhoven. Anno 2018 staat Het Groene Woud aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke fase: de doorontwikkeling tot Van Gogh National Park samen met de Loonse en Drunense Duinen en de Oostelijke Langstraat.

Frans Kapteijns

Frans Kapteijns is tientallen jaren boswachter geweest bij Natuurmonumenten. Hij is een groot ambassadeur van de natuur in zijn algemeenheid en van Het Groene Woud en Van Gogh National Park in het bijzonder. Daarnaast is bij een bevlogen spreker. Door medewerking aan radio- en tv-programma's groeide hij uit tot een bekende ambassadeur voor Natuurmonumenten. In de afgelopen jaren zette hij deze rol moeiteloos voort op sociale media.

logo d'n liempdsen herd