D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is vanaf 1 juni weer elke week geopend op dinsdag en donderdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig even aan voor een natje of droogje op ons terras. Ook: coronaproof vergaderen tot 10 personen en coronaproof arrangementen tot 6 personen.

Kribkesroute 2019-2020

14 december t/m 6 januari

10:00 tot 21:00

Barrierweg 4, Liempde

Kribkesroute Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Kerststal

Tijdens de Kribkesroute Liempde, van zaterdag 14 december tot en met maandag 6 januari 2020, staat Liempde bol van de activiteiten. Diverse ondernemers en bewoners hebben leuke activiteiten rondom de Kribkesroute op touw gezet. Zo wordt het Raadhuisplein omgetoverd tot een heus kerstplein, zijn er gezellige activiteiten op Strijpenhof en bij het Groot Duijfhuis en is een fotospeurtocht uitgezet. En natuurlijk rijdt ook het treintje dit jaar weer. Kortom, Gastvrij Liempde ten voeten uit tijdens de Kribkesroute!

 Het Wapen van Liempde bouwt het gedeelte van het Raadhuisplein voor het café om tot een heus Kerstplein, met vele kerstbomen, diverse kerstallen en bankjes en met de brandende vuurput als stralend middelpunt. Op Tweede Kerstdag worden de bezoekers van de Kribkesroute op Strijpenhof tussen 13.30 tot 19.00 uur muzikaal ontvangen met glühwein en chocomel door het duo New Life, bestaande uit Ad Wijgergangs en Loek Ludwig, met gastoptredens van Toon Coppens en Christ van Roosmalen.

Op zondag 29 december ontvangen vrijwilligers van Brabants Landschap de bezoekers tussen 11.00 en 16.00 uur met een kop warme chocomel of een glaasje glühwein bij een knapperend haardvuur bij het Groot Duijfhuis in buurtschap Kasteren, Hoevedreef 2. In de oude kippenkooi bij het Groot Duijfhuis is de kerststal opgezet. De voormalige stal van de boerderij met het infopunt is deze dag geopend. Verder haken diverse verenigingen met eigen activiteiten aan bij de Kribkesroute, zoals wandelvereniging De Keistampers uit Boxtel en Buurtvereniging Roderweg. Daarnaast zijn er verschillende bewoners die tijdens de Kribkesroute bij hun kerststal lekkernijen aanbieden, muziek draaien en ludieke acties hebben bedacht. Kortom, laat je verrassen tijdens de Kribkesroute!

Treintje langs kerststallen

Ook dit jaar rijdt op verschillende dagen het treintje langs de Kribkesroute, te weten op 14, 15, 22, 25, 26, 28 en 29 december. Leuk voor de kinderen! Kaartjes voor het treintje worden voor € 2,50 verkocht bij Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg, Pannenkoekenhuis ’t Struifhuis en Cadeau & Drogist Bewust Beter. Kijk voor de exacte reistijden in de folder of op www.kribkesrouteliempde.nl of www.facebook.com/kribkesroute

Kribkes fotospeurtocht

Doe mee met de kribkes fotospeurtocht en win een Op Liemt Gemunt-cadeaubon! De speurtocht bestaat uit acht foto’s van kribkes die gezocht moeten worden. Bij elke route horen twee kribkes. De foto’s staan in willekeurige volgorde afgebeeld op het wedstrijdformulier. Download dit formulier via www.kribkesrouteliempde.nl of haal het formulier tijdens openingstijden op bij Cadeau & Drogist Bewust Beter, Raadhuisplein 2a. Het antwoordformulier kan ingeleverd worden in de brievenbus of aan de informatiebalie bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Antwoorden mailen via info@kribkesrouteliempde.nl is ook mogelijk. Onder de goede inzendingen worden een aantal Op Liemt Gemunt-bonnen verloot. Winnaars ontvangen automatisch bericht.

Start Kribkesroute tijdens Winter Wonderland Liempde

Op zaterdag 14 december wordt de Kribkesroute feestelijk geopend tijdens Winter Wonderland Liempde van 16.00 tot 20.00 uur. De folders met de routes zijn vanaf die dag verkrijgbaar bij de deelnemende horecagelegenheden en bij de startlocatie aan het Raadhuisplein. De folder is ook te downloaden via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Daarnaast is de digitale route beschikbaar via de wandelapp Routes in Het Groene Woud, verkrijgbaar via de appstore of te downloaden via de QR-code op de routefolder.

Voorzijde folder Kribkesroute 

Achterzijde folder Kribkesroute

 

 

logo d'n liempdsen herd