D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag en donderdag geopend van 12.00-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur.

Fiets- en wandelexcursie: Vrilkhoven en De Prangen

15 mei

10:00 tot 12:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

De Prangen

Liempde kent veel verborgen, prachtige plekjes. Zo ook het buurtschap Vrilkhoven aan de rand van middeleeuwse bossen en het natuurgebied De Prangen met het geheim van de Rondenborch. Ga op zondag 15 mei mee op stap om deze verholen plekjes te ontdekken. Gidsen van Gastvrij Liempde verzorgen dan een interessante fiets- en wandelexcursie door dit gebied. Vertrek om 10.00 uur bij D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Begin 14e eeuw bestond Liempde uit wat verspreid liggende buurtschappen. Vrilkhoven was één van de buurtschappen die gezamenlijk met andere buurtschappen als Den Berg, Looeind en Kasteren Liempde vormden. Vrilkhoven kent een rijke historie door de ligging tegen Velder, de aanleg van de steenweg Den Bosch-Luik, de aanwezigheid van oude hoeves, het gebruik van de Vrilkhovense akkers door de bewoners van Vrilkhoven en het middeleeuws hoevecomplex de Rondenborch in het aangrenzende natuurgebied De Prangen.

Fietsen en wandelen

De excursie start zondag 15 mei om 10.00 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. De excursie bestaat zowel uit een fiets- als wandelgedeelte. Neem een fiets mee en trek voor het wandelen een paar stevige schoenen of laarzen aan. Rond 12 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen € 5,- per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

Foto: De Prangen Liempde - Fotograaf: Ruud van Nooijen

logo d'n liempdsen herd