D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is vanaf 1 juni weer elke week geopend van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig even aan voor een natje of droogje op ons terras. Coronaproof vergaderen tot 10 personen kan elke dag.

Feestelijke opening expositie De Ploegadoers

19 mei

13:30 tot 17:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Ploegadoers

Op zondagmiddag 19 mei aanstaande wordt bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd een vaste expositie over De Ploegadoers, de succesvolle volksmuziekgroep uit Liempde, geopend. De opening is van 13.30 tot 17.00 uur, met uiteraard gezellige muziek van De Ploegadoers en met optredens van Wê Ploegadoers en Jas, Broek en Vest. De expositie is vanaf zondag 19 mei te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd: op maandag en woensdag gesloten, overige dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De Ploegadoers was een succesvolle volksmuziekgroep uit Liempde. De formatie startte in 1970 als trio - met Gerard Schalkx en de broers Martien en Piet Grilis - op de eerste zittingsavond van de plaatselijke carnavalsstichting De Ploegers. Schalkx stopte al snel, maar anderen kwamen erbij. De groep bestond enige tijd uit Ger van Aalst, Ad Braken, Martien Grilis, Piet Grilis, Hans van Laarhoven en Johan Schoenmakers. Later voegde ook Jos Vervoort zich bij het gezelschap. In 1990 stopten De Ploegadoers. De Brabanders zongen vooral volksliedjes, vaak meerstemmig. Soms verhaalden die over drank, maar vaker kregen ze een erotisch tintje mee. Enkele oud-leden zetten later de traditie voort met Wê Ploegadoers.

Feestelijke opening vaste expositie De Ploegadoers

Op zondag 19 mei wordt de expositie over De Ploegadoers geopend. De expositie is blijvend en krijgt een vaste plek op De Schelft van D’n Liempdsen Herd. De expositie toont foto’s en films van De Ploegadoers en verschillende attributen (zoals de theekistbas) afkomstig uit de privé collecties van de oud-leden. De feestelijke opening van de expositie begint om 13.30 uur. Bij binnenkomst is er muziek van het orgel door Gerard Schalkx. Tijdens het middagprogramma wordt er een openingswoord gehouden door De Ploegadoers (Jos Vervoort, Ger van Aalst, Hans van Laarhoven en Peter Hendriks) waarin zij vertellen over de geschiedenis, de repetities en optredens, aangevuld met kleine anekdotes. Na een kort muzikaal intermezzo door Wê Ploegadoers wordt er meer verteld over de ereploegadoers: Bert Braken, Gerard Schalkx, Jan van de Wiel en Johan Schoenmakers. Hierna zal Jas, Broek en Vest enkele Ploegadoersliedjes spelen. Deze groep bestaat uit Joris Bruinsma (percussie en zang), Brechje van Osch (accordeon en zang), Marloes Toonen (klarinet en zang), Hayk Vervoort (gitaar, vlier en zang) en Joeske Vervoort (zang en theekistbas).Dan wordt de officiële opening van de expositie verricht door Jan van de Wiel. Het officiële gedeelte duurt tot 15.30 uur, daarna kan erg nog nagepraat worden. Het belooft een ouderwets gezellige middag te worden!

Expositie bezichtigen

De vaste expositie van De Ploegadoers is vanaf zondag 19 mei te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Op maandag en woensdag is D’n Liempdsen Herd gesloten, overige dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

 

logo d'n liempdsen herd