barrierweg 4, liempde, NetherlandsArray ( [0] => [1] => ) Agenda
D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur

Expositie van handgemaakt keramiek door Marion Coolen-Smits

17 april t/m 14 mei

11:00 tot 16:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Marion Coolen keramiek

Vanaf zaterdag 13 april tot en met dinsdag 14 mei exposeert Marion Coolen-Smits met haar handgemaakt keramiek in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Marion werkt voornamelijk met chamotteklei. Haar werk typeert zich door de diversiteit: abstracte mensfiguren, dieren, schalen en vazen. De expositie is te bekijken gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd: de hele week (behalve ‘s maandags en ’s woensdags) van 11.00 tot 16.00 uur. Tweede Paasdag ook geopend.

Het creatief bezig zijn, heeft Marion van thuis uit volop meegekregen. Kunnen maken wat je ogen zien, is een familietrekje. Tekenen en handvaardigheid waren op het VWO dan ook haar favoriete bijvakken. Van 1993 tot 1997 volgde ze aquarelles, daarna ging ze beeldend aan de slag met natuurlijke materialen. In 2007 maakte ze kennis met keramiek. In een thuisatelier in Middelbeers leerde ze de beginselen van het werken met klei en de bewerking ervan. Nog steeds wordt ze gefascineerd door de mogelijkheden die het haar biedt. Op zoek naar verdieping en uitbreiding van kennis, leest ze veel, bezoekt ze exposities en ontmoet ze mensen met dezelfde passie. Met het volgen van gerichte workshops breidt Marion haar kennis uit. Inmiddels volgt ze les bij Olaf Stevens bij Phoenix Cultuur in Veghel voor het draaien van potten op een draaitafel. De resultaten hiervan toont ze tijdens het Liemps Kunstpad van 2020.

Materialen en inspiratie

De structuren in de klei ontstaan door verschillende bewerkingstechnieken. Voor de afwerking kan Marion oneindig variëren door het gebruik van o.a. (kleurige) glazuren, oxiden, patina’s en acrylverf. Het eindresultaat is hierdoor vaak verrassend. Ook combineert ze vaak met andere materialen zoals RVS of hardsteen.

Inspiratie haalt Marion onder andere uit de natuur. Tijdens wandelingen komt ze vaak prachtige structuren en kleuren tegen, zoals korstmossen op dode takken in fantastische vormen en tinten. Deze gebruikt ze als voorbeeld om reliëfs in vazen en schalen te maken.

Bij dieren wil ze hun fiere houding, hun beweging of een trotse kop weergeven. Zo zijn er in Het Groene Woud edelherten uitgezet. Deze zou ze graag nog eens tegenkomen als inspiratie voor haar werk. Ook de uitstraling van mensen boeit haar. Een houding weergeven, een blik vangen, een pose die de onderlinge relatie toont. Dit in klei kunnen uitbeelden; dat is haar uitdaging.

Expositie

Van zaterdag 13 april tot en met dinsdag 14 mei exposeert Marion met haar handgemaakt keramiek in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Een gedeelte van de geëxposeerde keramiek is ook te koop. De expositie is te bekijken gedurende de openingstijden van D’n Liempdsen Herd: de hele week (behalve ‘s maandags en ’s woensdags) van 11.00 tot 16.00 uur. Met Pasen zijn de tijden aangepast: Eerste Paasdag gesloten, Tweede Paasdag geopend.

Marion is op de volgende momenten in D’n Liempdsen Herd aanwezig om uitleg en toelichting te geven over haar werk: zaterdag 20 april van 14.00 tot 16.00 uur, Tweede Paasdag 22 april de gehele dag, zaterdag 27 april van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdag 11 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

 

logo d'n liempdsen herd