D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is vanaf 1 juni weer elke week geopend op dinsdag en donderdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig even aan voor een natje of droogje op ons terras. Ook: coronaproof vergaderen tot 10 personen en coronaproof arrangementen tot 6 personen.

Expositie schilderijen Riekie Wilborts - de Laat

12 januari t/m 28 februari

11:00 tot 16:00

Barrierweg 4, Liempde

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Duijfhuis

Vanaf zondag 12 januari tot en met vrijdag 28 februari 2020 exposeert Riekie Wilborts-de Laat met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). De expositie is te bezichtigen gedurende de openingstijden van D’n Liempdsen Herd: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Zondag 12 januari is Riekie van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig om uitleg en toelichting te geven over haar werk.

Riekie Wilborts-de Laat is in september 1938 geboren in Liempde, schuin tegenover de kerk. Als kind vond zij tekenen een leuk vak op school en zij werd hierin gestimuleerd door een van de nonnen.

Op 16-jarige leeftijd verliet Riekie Liempde doordat haar ouders gingen verhuizen. Liempde met al zijn mooie boerderijen en schitterende natuur bleef Riekie trekken en deed haar dikwijls terug gaan naar het dorp waar ze geboren, en voor een gedeelte opgegroeid, was. Op haar 39ste is Riekie weer begonnen met tekenen en later schilderen. Het impressionisme trok altijd haar aandacht. Ze heeft les gehad van twee bekende kunstenaars Riekje Offerhaus en Hans Leyerzapf en heeft zichzelf steeds verder ontwikkeld.

Materialen en inspiratie

De natuur houdt Riekie altijd bezig en ze werkt dan ook graag buiten. Riekie werkt met verschillende materialen: potlood, aquarel, olieverf en soft pastel. Het werk dat tentoongesteld wordt in D’n Liempdsen Herd is soft pastel krijt, gemaakt in Liempde in 2015. Op zondag 12 januari is Riekie van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig om uitleg en toelichting te geven over haar werk. Bij de werken ligt informatie over de schilderijen en een logboek waarin mensen kunnen schrijven wat ze van de werken vinden. De schilderijen zijn ook te koop.

Expositie

Van zondag 12 januari tot en met vrijdag 28 februari 2020 exposeert Riekie met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van D’n Liempdsen Herd: vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

logo d'n liempdsen herd