barrierweg 4, liempde, NetherlandsArray ( [0] => [1] => ) Agenda
D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur

Expositie schilderijen Gerda van Boeckel

21 januari t/m 24 februari

11:00 tot 16:00

Barrierweg 4, Liempde

Gerda van Boeckel

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

Gerda van Boeckel

Vanaf zaterdag 19 januari t/m zondag 24 februari exposeert Gerda van Boeckel met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Gerda’s werk gaat vooral over het licht en de kleur uit de natuur. Landschap, bomen, bloemen en kenmerkend kleurgebruik staan bij haar centraal. De expositie is te bekijken gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op maandag is D’n Liempdsen Herd gesloten.

Op zondag 17 februari vanaf 13.30 uur is Gerda zelf aanwezig om jaar expositie toe te lichten.

Gerda van Boeckel komt uit een kunstenaarsnest en tekent van jongs af aan. Ze is in 1997 afgestudeerd met een hogere graad schilderen op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België en is in 1999 afgestudeerd met specialisatie schilderen. Vanaf 1998 schildert zij in haar eigen atelier aan huis op het mooie Landgoed Velder, een zeer inspirerende omgeving.

De onderwerpen voor haar schilderijen komen altijd uit haar directe omgeving; het Velders Bos en ook natuurgebied De Mortelen. Het werk gaat vooral over het licht en de kleur uit de natuur. Ze schildert bomen, mensen, bloemen, dood wild, een landschap. Gerda laat hetgeen zij waarneemt op zich inwerken om het vervolgens naar haar eigen gevoel te vertalen en vol overgave en expressie ook de “binnenkant’, de ziel ervan te schilderen. Hierbij speelt verfgebruik, toets, kleur, sfeer en warmte een grote rol. Gerda wordt elke keer weer gegrepen door het licht tussen bomen en planten, wat daar soms maar enkele seconden is. Die indrukken neemt zij mee naar haar atelier, waar het gevecht met de verf start. Ze werkt met olieverf, maar steeds vaker met acrylverf of een gemengde techniek.

Expositie

Van zaterdag 19 januari tot en met zondag 24 februari exposeert Gerda met haar schilderijen in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. De geëxposeerde schilderijen zijn ook te koop. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op maandag is D’n Liempdsen Herd gesloten.

logo d'n liempdsen herd