D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur en op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Expositie Marjon van der Velden

3 november t/m 11 december

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Marjon van der Velden

Van 3 november t/m 11 december 2022 exposeert Marjon van der Velden haar meest recente werk in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd in Liempde. Hoewel het werk een duidelijke, overeenkomstige stijl heeft, lopen kleur, formaat en vorm uiteen.

Marjon van der Velden

Marjon heeft tijdens haar creatieve opleidingen met vele vormen en uitingen van ideeën kennis gemaakt. Na haar werk in de openbare ruimte en meer conceptuele kunst, grijpt zij nu terug naar de basis. Hierbij richt zij zich op kleur, vorm en compositie en laat zij mening en oordeel volledig buiten beschouwing. De kijker is vrij een eigen visie te vormen.

Kleuren en vormen

Waar de verzadigde kleuren de ene kijker een vrolijk gevoel kunnen geven, ervaart de ander juist rust door het surrealisme en het gebrek aan herkenbare vormen. De basis voor deze techniek grijpt terug op het expressionisme en action painting. Het gebruik van dikke lagen verf, die doorlopen over de randen van het doek, zorgt voor een complex netwerk van kleur en vorm. Omdat de schilderijen zich niet vasthouden aan diepte en perspectief, ben je als kijker vrij om te zien wat je wilt. Zo lijken de schilderijen soms op een landschap, universum of microscopische opname tegelijk.

Aanvang

De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 6 november vanaf 14.00 uur. Tot en met 11 december 2022 is de expositie gratis te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van D’n Liempdsen Herd.

Foto: Marjon van der Velden

logo d'n liempdsen herd