D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur en op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Excursie naar de Geelders met kèk Liemt

16 oktober

10:00 tot 12:00

Café 't Groene Woud

Kèk Liemt

 

Contact:

Kees Quinten

kquinten@live.nl

 

Geelders

Op zondag 16 oktober a.s. verzorgen gidsen van Gastvrij Liempde de wandelexcursie “Natuur- en cultuurhistorie De Geelders”. Tijdens een ongeveer twee uur durende wandeling worden deelnemers meegenomen naar een van de oude boskernen in Het Groene Woud met uitleg over de cultuurhistorie en de natuurontwikkelingen in het gebied. De wandeling start om 10.00 uur bij café ‘t Groene Woud.

Leembos

De Geelders is van oudsher een leembos. De ondiepe aanwezigheid van leem in de bodem zorgt ervoor dat het een nat gebied is. Maar dat wil niet zeggen dat er nooit mensen kwamen. Het gebied is eeuwenlang door de boeren uit de omgeving voor veel doeleinden gebruikt.

Beheer

Tegenwoordig houden natuurorganisaties zich vooral bezig met het beheer van de natuur in dit bijzondere gebied. Zo spant ARK Natuurontwikkeling zich in om de natuur in dit gebied meer ruimte te geven. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen zowel het cultuurhistorische verhaal als ook de ontwikkelingen in de natuur. 

De deelnemers worden om 10.00 uur verwacht bij ‘Café ‘t Groene Woud’, Kasterensestraat 23 in Liempde en duurt tot circa 12.00 uur. De kosten bedragen € 5 en zijn bij de gidsen contant te voldoen. Een consumptiebon voor een kopje koffie bij D’n Liempdsen Herd is inbegrepen.

 Foto: Ruud van Nooijen.

logo d'n liempdsen herd