D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag met suikerspillekes

18 februari

10:00 tot 13:30

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood

Op zondag 18 februari a.s. vanaf 10.00 uur verzorgen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Naast de gebruikelijke, op authentieke wijze gebakken witte en bruine broden zullen zij dit keer ook suikersppillekes bakken.

Beleef vroegere tijden en kom kijken hoe, zoals vroeger gebruikelijk was, brood in de houtgestookte oven wordt gebakken. Op zondag 18 februari laten de bakkers in het fraaie bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd met veel plezier zien hoe dit authentieke broodbakproces in zijn werk gaat. Het bakproces is gratis te bezichtigen.

Suikersppilleke

Het bakkersgilde zal a.s. zondag ook een van hun specialiteiten bakken: het zogeheten suikersppilleke, een ware traktatie! Kom gerust kijken in ons bakhuis, onze bakkers laten het graag aan u zien! De broden en Suikersppillekes die gebakken worden zijn, zo lang de voorraad strekt, te koop.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 11.30 uur klaar en de laatste lading broden komt omstreeks 13.30 uur versgebakken uit de oven.

logo d'n liempdsen herd