D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

10 december

11:00 tot 13:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood3

Op zaterdag 9 december en zondag 10 december a.s. zijn de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer druk in de weer om brood te bakken in de houtgestookte oven in het bakhuis op het erf van D’n Liempdsen Herd in Liempde. Op zaterdag 9 december worden er kerststollen gebakken, die tijdens de Kerstmarkt van 16.00 tot 19.30 uur te verkrijgen zijn. Op zondag 10 december worden er overheerlijke witte en bruine broden gebakken, evenals Suikersppillekes, in de houtgestookte oven in het bakhuis op het erf van D’n Liempdsen Herd. Dit broodbakproces is gratis te bezichtigen en deze broden zijn ook te koop. Kom gerust kijken hoe dit authentieke bakproces in zijn werk gaat en smul vervolgens van dit lekkere brood met gegarandeerd ‘de smaak van toen’.

Kerstmarkt

Zaterdag 9 december wordt er weer een gezellige kerstmarkt voor jong en oud gehouden in het centrum van Liempde van 16.00 tot 19.30 uur. Er is volop te beleven op deze kerstmarkt en er zal op diverse plaatsen een heerlijk hapje en drankje te verkrijgen zijn. In het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd worden door het bakkersgilde speciaal voor de kerstmarkt smakelijke kerststollen gebakken, die natuurlijk in D’n Liempdsen Herd te bemachtigen zullen zijn.

Broodbakdemonstratie

Op zondag 10 december laten de bakkers in het fraaie bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd met veel plezier zien hoe het authentieke broodbakproces in zijn werk gaat. Er zal wit en bruin brood gebakken worden, maar daarnaast ook een van hun specialiteiten: het zogeheten Suikersppilleke, een ware traktatie!

 

Deze broodbakdemonstratie is vanaf 10.00 uur gratis te bezoeken. Kom langs om te zien hoe deze broden, zoals vroeger gebruikelijk was, in een houtgestookte bakoven worden gebakken. De smaak van deze authentiek gebakken broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden inmiddels zeer gewild zijn en daarom geldt altijd: zolang de voorraad strekt. De eerste broden zijn rond 11.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 13.30 uur versgebakken uit de oven (tijden onder voorbehoud).

Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt iedere tweede zondag van de maand een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond.

 

logo d'n liempdsen herd