D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

12 november

11:00 tot 13:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood5

Op zondag 12 november a.s. wordt er weer brood gebakken in de houtgestookte oven in het bakhuis op het erf van D’n Liempdsen Herd in Liempde. Dit broodbakproces is gratis te bezichtigen en de broden zijn ook te koop. Kom vanaf 10.00 uur kijken hoe dit authentieke bakproces in zijn werk gaat en smul vervolgens van dit overheerlijke brood met gegarandeerd ‘de smaak van toen’. Rond 11.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde omstreeks 13.30 uur. Dit keer zullen er ook weer de befaamde Suikersppillekes gebakken worden, een overheerlijk suikerbrood.

In het fraaie bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd laten de bakkers met veel plezier zien hoe het authentieke broodbakproces in zijn werk gaat. Het bakhuisje is vanaf 10.00 uur gratis te bezoeken. Kom langs om te zien hoe deze broden, zoals vroeger gebruikelijk was, in een houtgestookte bakoven worden gebakken. De smaak van deze authentiek gebakken broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden inmiddels zeer gewild zijn en daarom geldt altijd: zolang de voorraad strekt.

Bakkers gezocht

Altijd al ambachtelijk brood willen bakken? De bakkers van d'n Liempdsen Herd verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers. Ervaring is geen vereiste, enthousiasme en liefde voor het bakkersvak des te meer! Loop gerust binnen komende zondag voor meer informatie, of neem contact op via info@liempdsenherd.nl.

Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt zondag 12 november een bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 11.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 13.30 uur versgebakken uit de oven (tijden onder voorbehoud).

 

logo d'n liempdsen herd