D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

14 mei

10:00 tot 13:30

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood5

Op Moederdag, zondag 14 mei a.s. vanaf 11.00 uur wordt er weer brood gebakken in de houtgestookte oven van het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. De smaak van vroeger, lekkerder wordt het niet! Verras moeder met een heerlijk wit of volkoren brood, of met een suikersppilleke, de specialiteit van het bakkersgilde: een onovertroffen suikerbrood wat ook op authentieke wijze wordt gebakken. De broden en suikersppillekes zijn inmiddels zeer gewild en daarom geldt altijd: zolang de voorraad strekt. 

In het fraaie bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd wordt in de houtgestookte oven brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. De bakkers laten met veel plezier zien hoe dit authentieke bakproces in zijn werk gaat. Het bakhuisje is daarom van 10.00 tot 13.00 uur gratis te bezoeken. De broden worden in enkele ronden gebakken, de eerste zullen aan het einde van de ochtend gereed zijn. De authentiek gebakken witte en bruine broden kosten € 3,00, de suikersppillekes zijn € 4,00 per stuk.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om met een groep van 6-10 personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Of maak je liever lekkere worstenbroodjes? Bak hiervoor een van de arrangementen ‘Brood bakken’ of ‘Brabantse worstenbroodjes bakken’, waarbij je onder leiding van bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd gezellig aan de slag gaat. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl onder ‘activiteiten’ voor meer informatie.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De broodbakdagen zijn gratis te bezoeken.

Foto: Jeanette Traa

logo d'n liempdsen herd