D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

12 maart

11:00 tot 13:30

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Bakkersgroep

Op zondag 12 maart a.s. vanaf 11.00 uur verzorgen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Rond 12.00 uur komen de eerste broden uit de oven van het bakhuisje, de tweede ronde volgt omstreeks 13.00 uur. D’n Liempdsen Herd is hiervoor speciaal langer open dan gebruikelijk. De broodbakdemonstraties zijn elke tweede zondag van de maand. Zelf brood bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! In het fraaie bakhuisjeop het achtererf van D’n Liempdsen Herd wordt in de houtgestookte oven op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Het bakproces is gratis te bezichtigen. De authentiek gebakken broden kosten € 3,00 per stuk. De smaak van deze witte en volkoren broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden inmiddels zeer gewild zijn en altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om met een groep van 6-10 personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Of maak je liever lekkere worstenbroodjes? Bak hiervoor een van de arrangementen ‘Brood bakken’ of ‘Brabantse worstenbroodjes bakken, waarbij je onder leiding van bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd gezellig aan de slag gaat. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl onder ‘activiteiten’ voor meer informatie.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.00 uur klaar en de tweede lading broden komt omstreeks 13.00 uur versgebakken uit de oven.

Beeld: Jeanette Traa

 

 

logo d'n liempdsen herd