12 februari
10:00 tot 13:30
D'n Liempdsen Herd
Projectenbureau SPPiLL
06-36374035
Op zondag 12 februari a.s. gaan de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer op ambachtelijke wijze brood bakken in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. De bakkers zullen zondag zeker aan de slag gaan met boerenwit en -bruin, maar dit keer staan ook weer de inmiddels befaamde Suikersppillekes op het programma, het speciale suikerbrood van D’n Liempdsen Herd. Vanaf 10.00 uur is dit broodbakproces gratis te bezichtigen en de broden zijn ook te koop. Rond 12.00 uur komen de eerste broden uit de oven van het bakhuisje, gevolgd door een tweede ronde omstreeks 13.30 uur.
De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. Daar wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Dit wil zeggen dat de broden, zoals vroeger gebruikelijk was, in een houtgestookte bakoven worden gebakken. Deze authentiek gebakken broden zijn te koop, en inmiddels ook zeer gewild. Vandaar dat altijd geldt: zolang de voorraad strekt.
Het is ook mogelijk om zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor de workshop ‘We bakken ze bruin’ of ‘Worstenbroodjes maken’ (vanaf 6 personen).
Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.00 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt omstreeks 13.30 uur versgebakken uit de oven.
Foto: Ruud van Nooijen