D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur en op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

13 november

11:00 tot 15:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

brood2

Op zondag 13 november a.s. vanaf 11.00 uur verzorgen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Rond 12.00 uur komen de eerste broden uit de oven van het bakhuisje, de tweede ronde volgt omstreeks 13.30 uur. D’n Liempdsen Herd is hiervoor speciaal langer open dan gebruikelijk. De broodbakdemonstraties zijn elke tweede zondag van de maand. Zelf brood bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! In het fraaie bakhuisjeop het achtererf van D’n Liempdsen Herd wordt in de houtgestookte oven op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Het bakproces is gratis te bezichtigen. De authentiek gebakken broden kosten € 3,00 per stuk. De smaak van deze witte en volkoren broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden inmiddels zeer gewild zijn en altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om met een groep van 4-6 personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’. Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd ga je aan de slag met het maken en bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep indien gewenst een rondleiding in de langgevelboerderij en op het erf van D’n Liempdsen Herd door een van onze gidsen. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl onder ‘activiteiten’ voor meer informatie.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.00 uur klaar en de tweede lading broden komt omstreeks 13.30 uur versgebakken uit de oven.

 

logo d'n liempdsen herd