D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag tijdens eerste lustrum D'n Liempdsen Herd

9 oktober

11:00 tot 15:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood1

In oktober 2017 opende D’n Liempdsen Herd voor het eerst haar deuren als ontmoetingsplek en bezoekerscentrum voor Liempde en Het Groene Woud. In de afgelopen vijf jaren hebben al veel bezoekers de weg naar D’n Liempdsen Herd weten te vinden voor een lekker kopje koffie in de gezellige Herd of op het fijne terras, of voor een interessante lezing of excursie. Door de VVV-functie van D’n Liempdsen Herd komen er ook veel bezoekers voor de vele fiets- en wandelkaarten die er verkrijgbaar zijn, evenals boeken en streekproducten. Daarnaast zijn de broodbakdagen die iedere tweede zondag van de maand plaatsvinden in het bakhuis van D’n Liempdsen Herd niet meer weg te denken.

Op zondag 9 oktober a.s. zullen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer op ambachtelijke wijze brood bakken in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. Kom langs om te zien hoe deze broden, zoals vroeger gebruikelijk was, in een houtgestookte bakoven worden gebakken. De smaak van deze authentiek gebakken Liempdse wit en boerenbruin broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden gretig aftrek vinden. Daarom  dat altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om zelf dit heerlijke brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor de workshop ‘We bakken ze bruin’. Liever typisch Brabants worstenbroodjes maken? Dat kan ook! Met een groep vanaf 6 personen is het mogelijk om een workshop ‘Worstenbroodjes maken’ te volgen. Kijk hiervoor op www.liempdsenherd.nl. Uiteraard neem je na afloop van deze leuke workshops het zelfgebakken brood of worstenbroodjes mee naar huis.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt omstreeks 14.00 uur versgebakken uit de oven.

 

logo d'n liempdsen herd