D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Broodbakdag

14 augustus

11:00 tot 15:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Brood4

Op zondag 14 augustus a.s. zullen de bakkers van D’n Liempdsen Herd weer op ambachtelijke wijze brood bakken in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Dit broodbakproces is gratis te bezichtigen en de broden zijn ook te koop. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven van het bakhuisje, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. Daar wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Kom langs om te zien hoe deze broden, zoals vroeger gebruikelijk was, in een houtgestookte bakoven worden gebakken en geniet ondertussen van de rust en de ruimte op het gezellige tuinterras. De smaak van deze authentiek gebakken broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden inmiddels zeer gewild zijn en daarom altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om zelf dit heerlijke brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor de workshop ‘We bakken ze bruin’. Liever typisch Brabants worstenbroodjes maken? Dat kan ook! Met een groep vanaf 6 personen is het mogelijk om een workshop ‘Worstenbroodjes maken’ te volgen. Kijk hiervoor op www.liempdsenherd.nl.

Tweede zondag van de maand broodbakdag

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 14.00 uur versgebakken uit de oven.

logo d'n liempdsen herd