12 januari
10:00 tot 13:30
D'n Liempdsen Herd
Projectenbureau SPPiLL
06-36374035
Op zondag 12 januari a.s. wordt er door de bakkers van D’n Liempdsen Herd heerlijk krentenbrood gebakken. Ontdek hoe we de sappige rozijnen mengen met ons zachte deeg en het omtoveren tot een gouden traktatie. Natuurlijk worden er ook weer witte en bruine broden gebakken. Deze ambachtelijke broden zijn razend populair en, zoals altijd, op = op.
Broodbakdemonstratie
Het belooft weer een heerlijke ochtend te worden vol geurige bakmomenten en ambachtelijke traditie. De eerste broden komen rond 12.00 uur uit de oven. Maar kom gerust al eerder, want vanaf 10.00 uur is D’n Liempdsen Herd al geopend voor geïnteresseerden die meer willen weten over het bakproces en de geschiedenis van het bakhuisje en kun je een lekker kopje koffie of thee drinken bij de warme houtkachel. Naast de heerlijke witte en bruine broden bakt het bakkersgilde deze zondag ook een van hun specialiteiten: krentenbrood. Je mag dit krentenbroodparadijs niet missen! De geur en smaak van deze broden is onovertroffen. Natuurlijk is het mogelijk om de heerlijke, versgebakken broden mee naar huis te nemen.
Worstenbroodjes
Het bakkersgilde biedt ook unieke workshops aan. Wil je leren hoe je het perfecte Brabantse worstenbroodje maakt? Schrijf je dan in voor een workshop, ideaal voor een vrienden- of familie-uitje! In groepen van 6 tot 10 personen leer je alle ins en outs van het maken van dit heerlijke streekproduct. Voor meer informatie of om je in te schrijven voor een workshop, neem contact op via info@sppill.nl. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt iedere tweede zondag van de maand een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 10.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond.
Foto: eigen collectie D’n Liempdsen Herd.