D'n Liempdsen Herd, NetherlandsArray ( [0] => 51.5674087 [1] => 5.3740188 ) Agenda
D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. Meer informatie over de mogelijkheden? Bel 06-30723270 of mail reserveringen@liempdsenherd.nl

Bronstexcursie in Het Groene Woud

17 oktober

17:00 tot 20:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectbureau SPPiLL

06-83246226

info@sppill.nl

 

d'n Liempdsen Herd

Eén van de meest indrukwekkende bewoners van Nationaal Landschap Het Groene Woud zijn de edelherten. Deze koningen van het woud worden in september/oktober bronstig. Wilt u een glimp opvangen van het spectaculaire schouwspel dat hiermee gepaard gaat? Neem dan deel aan de bronstexcursies van Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en SPPiLL. 

De edelherten in Het Groene Woud leven in De Scheeken tussen Best en Liempde, in een gebied van 300 hectare groot. In maart 2017 zijn hier vier herten en negen hindes uitgezet. Later dat jaar zijn de eerste Brabantse edelhertenkalfjes geboren, in juni 2018 groeide de groep met nog eens nieuwe kalfjes.

Aanschouw de strijd

De kans dat u als bezoeker een kalfje ziet, is klein. De bronstige herten daarentegen laten zich wel zien. Met een beetje geluk bent u toeschouwer van het jaarlijkse paringsritueel, waarbij de mannelijke herten strijden om de gunst van de hindes, compleet met het onvergetelijke burlen en het wapengekletter van geweien.

Excursie met ervaren gidsen

De meeste kans om een glimp op te vangen van dit unieke schouwspel is tijdens een bronstexcursie, verzorgd door ervaren gidsen van Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en Gastvrij Liempde. Zij kennen het gebied, weten waar de herten zich ophouden en geven uitgebreid uitleg over deze koningen van Het Groene Woud.

logo d'n liempdsen herd